Binero: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Netfirms® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Högst upp på webbplatsen för Netifrms klickar du på Control Panel (Kontrollpanelen).

Knappen Kontrollpanel

3. Ange användarnamnet och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Netfirms. Klicka på Log In (Logga in).

Knappen Logga in

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Netfirms.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På webbplatsen för Netfirms klickar du på DomainCentral (Domäncentral) i avsnittet My Favorites (Mina favoriter) på Control Panel (Kontrollpanelen).

DomainCentral-ikon

2. Klicka på domännamnet som du vill verifiera för din Google-tjänst. I det här exemplet använder vi domänen td-netfirms.com, men du ser i stället ditt eget domännamn.

Länken Välj domännamn

3. På DNS-kontrollpanelen klickar du på DNS.

Knappen DNS

4. Klicka på listrutan Ändra välj TXT/SPF-post. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten.

Ändra alternativ för TXT/SPF-post på rullgardinsmenyn

5. Klistra in hela kontrollkoden i fältet Content (Innehåll).

Innehållsfält

6. Klicka på Add (Lägg till) och spara din nya TXT-post.

Knappen Lägg till

Sidan uppdateras och du ser ett grönt meddelande som bekräftar att TXT-posten har lagts till.

Bekräftelsemeddelande

Obs! Det kan ta upp till 48 timmar innan ändringen tillämpats. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.