Site5: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

3. Klicka på Verifiera

En röd cirkel markerar knappen Verifiera i det första steget i guiden.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.
Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för Site5® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. I fältet E-postadress anger du e-postadressen som är kopplad till ditt Site5-konto.
  3. I fältet Lösenord anger du lösenordet du skapade när du köpte din domän från Site5.
  4. Markera rutan för att bekräfta perioden och villkoren.
  5. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Site5.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster

Obs! Du måste ha ett Site5-värdpaket för att hantera DNS-poster.

1. Klicka på fliken Tjänster och välj Mina tjänster från översikten Mitt konto.

My Services option on the Services tab is selected.

2. Klicka på ditt värdpaket i tabellen Mina produkter och tjänster.

The HostBasic domain hosting package is selected.

3. Rulla längst ned på sidan Produktdetaljer och klicka på Logga in på cPanel.

The Login to cPanel button is selected.

4. I cPanel klickar du på Zone Editor under Domäner.

Zone Editor link is selected under the Domains section.

5. Klicka på Hantera.

The Manage option under Actions is selected.

6. Klicka på Lägg till post och välj Lägg till TXT-post i listan.

The Add TXT Record option is selected on the Add Record drop-down list.

7. I Giltigt zonnamn (Domännamn) anger du ditt domännamn utan www.

cPanel lägger till en punkt i slutet av ditt domännamn.

8. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
  9. I fältet Posttext klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The TXT record fields are completed and the Add Record button is selected.

10. Klicka på Lägg till post.
  1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.