Site5: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för Site5® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. I fältet E-postadress anger du e-postadressen som är kopplad till ditt Site5-konto.
  3. I fältet Lösenord anger du lösenordet du skapade när du köpte din domän från Site5.
  4. Markera rutan för att bekräfta perioden och villkoren.
  5. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Site5.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster

Obs! Du måste ha ett Site5-värdpaket för att hantera DNS-poster.

1. Klicka på fliken Tjänster och välj Mina tjänster från översikten Mitt konto.

My Services option on the Services tab is selected.

2. Klicka på ditt värdpaket i tabellen Mina produkter och tjänster.

The HostBasic domain hosting package is selected.

3. Rulla längst ned på sidan Produktdetaljer och klicka på Logga in på cPanel.

The Login to cPanel button is selected.

4. I cPanel klickar du på Zone Editor under Domäner.

Zone Editor link is selected under the Domains section.

5. Klicka på Hantera.

The Manage option under Actions is selected.

6. Klicka på Lägg till post och välj Lägg till TXT-post i listan.

The Add TXT Record option is selected on the Add Record drop-down list.

7. I Giltigt zonnamn (Domännamn) anger du ditt domännamn utan www.

cPanel lägger till en punkt i slutet av ditt domännamn.

8. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
  9. I fältet Posttext klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The TXT record fields are completed and the Add Record button is selected.

10. Klicka på Lägg till post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.