IPOWER: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen IPOWER® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Överst på IPOWER-webbplatsen anger du användarnamnet och lösenordet som du skapade när du köpte domänen.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för IPOWER.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på DomainCentral på kontrollpanelen under Domäner.

Under Domains, a red box highlights DomainCentral.

2. Klicka på domännamnet du vill verifiera med Google-tjänsten.
  3. Under domännamnet klickar du på DNS-alternativet.

Om du inte ser detta alternativ kontaktar du IPOWER: support och begär att de lägger till det.

The DNS option under the domain name is selected.

4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. På listan Ändra väljer du TXT-/SPF-post.

The TXT/SPF Record option is selected from the Modify list.

2. I det öppna fältet Innehåll klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The TXT verification record is entered in the Content field. The Add button is selected.

3. Klicka på Lägg till.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. På listan Ändra väljer du CNAME-alias.

CNAME Alias is selected as the record type from the Modify list.

2. I fältet Värd klistrar du in innehållet från delen Etikett/värd i CNAME-posten som finns i installationsguiden i steg 1.
    3. I fältet Pekar på anger du den långa strängen med text och siffror från delen Destination/mål av CNAME-posten som finns i installationsguiden från steg 1.

The CNAME verification record has been entered into the Host and Points To fields.

4. Klicka på Lägg till.
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.