SiteGround: Verifiera domänen

Varför måste jag göra detta?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Så här fungerar det

Nybörjarguide för registrering för Google Workspace

Varje domän (som ditt-företag.com) har en uppsättning DNS-poster som kan ses av alla på internet. DNS-posterna talar om för datorer hur de hittar din webbplats och vart ditt företags e-post ska levereras.

Det låter komplicerat – berätta bara grunderna

Nybörjarguide för registrering för Google Workspace

Varje domän (som ditt-företag.com) har en uppsättning DNS-poster som kan ses av alla på internet. DNS-posterna talar om för datorer hur de hittar din webbplats och vart ditt företags e-post ska levereras.

• Du kopierar en verifieringskod (kallas även TXT-post från Google Workspace-konfigurationsverktyget.
  • Du loggar in på domänregistraren och klistrar in verifieringskoden i DNS-posterna för -domänen.
  • När domänregistraren har publicerat din verifieringskod vet vi att du äger domänen.

Jag är en avancerad användare – visa tekniska detaljer

Du lägger nu till en TXT-post i DNS-inställningarna hos domänregistraren. Detta är den enklaste metoden för de flesta nya Google Workspace-administratörer.

Om du föredrar en annan verifieringsmetod kan du även använda konfigurationsverktyget för att:

• lägga till en CNAME-post hos domänregistraren. Detta liknar TXT-verifieringsmetoden som beskrivs nedan.
  • Om domänen inte har några MX-poster för en befintlig e-postleverantör kan du kanske använda en MX-post för att bekräfta att du äger domänen. Obs! Konfigurationsverktyget erbjuder enbart detta alternativ om domänen är kvalificerad för denna verifieringsmetod.

Om du vill använda en av dessa andra verifieringsmetoder klickar du på Byt verifieringsmetod när du öppnar konfigurationsverktyget.

Innan du börjar

Det är inte enkelt, men vi hjälper dig gärna.

DNS-poster har funnits sedan internet var nytt. Detta kan vara en krävande uppgift och stegen är olika för varje domän. Vi har försökt att göra det så enkelt som möjligt, men du kan bli frustrerad.

Läs noga så hjälper vi dig med varje steg!

Du måste logga in på SiteGround

Innan du börjar ser du till att du har konto-id:t och lösenordet som du behöver för att logga in på Hostinger. Om du har problem med att logga in på det här kontot läser du om att återställa lösenordet.

Öppna Google Workspace-konfigurationsverktyget

Du måste använda Google Workspace-konfigurationsverktyget för att slutföra denna uppgift. Om du inte redan har det öppet på en annan flik klickar du nedan för att öppna det.

Öppna konfigurationsverktyget

Viktigt! Vi rekommenderar starkt att du följer anvisningarna i konfigurationsverktyget och enbart går tillbaka till den här sidan om du behöver mer information.

Ett felmeddelande visas när jag klickar på den blå knappen

Konfigurationsverktyget är enbart avsett för administratörer av Google Workspace och Cloud Identity. Det fungerar inte med andra Google-produkter.

Logga in med ett administratörskonto.

Så här lägger du till verifieringskoden

1

Hitta dina DNS-poster

(a)

Logga in på det SiteGround-konto som du använde när du köpte domänen.

Obs! Om du har problem med att logga in kan du återställa SiteGround-lösenordet.

(b)

Klicka på Websites.

(c)

Klicka på Site tools bredvid domänen du konfigurerar i dag.

(d)

Klicka på DomainDNS zone editor på vänster sida.

2

Lägg till din verifieringskod

(a)

Under Create new record klickar du på TXT.

(b)

Switch to the browser tab that has the setup tool open and copy your verification code.

(c)

Klistra in hela verifieringskoden i fältet Value. Ändra inga andra inställningar.

The Google verification code is pasted in the Value field at Siteground.

(d)

Klicka på knappen Create.

Verifieringskoden sparas nu som en TXT-post och visas snart på andra datorer på internet.

Ange att Google Workspace ska verifiera koden

(a)

Återgå till webbläsarfliken där du har konfigurationsverktyget för Google Workspace öppet. (Du kan öppna verktyget igen om du har stängt det.)

(b)

Scrolla längst ned på sidan där du kopierade verifieringskoden och klicka på Skydda domän.

Viktigt! Vissa registrarer kan kräva ytterligare tid för att publicera din verifieringskod. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace inte kan hitta din nya TXT-post väntar du en timme innan du försöker igen.

Om du behöver mer hjälp med DNS-inställningarna kontaktar du registraren. De är experter på att hantera din domän och hjälper gärna till.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.