SiteGround: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

3. Klicka på Verifiera

En röd cirkel markerar knappen Verifiera i det första steget i guiden.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i administratörskonsolen klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om administratörskonsolen inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för SiteGround® på en ny flik. Administratörskonsolen förblir öppen på den första fliken.
  2. Ange ditt användarnamn eller din e-postadress och klicka på Nästa.
  3. Ange lösenordet som du skapade när du köpte domänen från SiteGround.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa kontot.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på fliken Tjänster.
  2. Klicka på den underordnade fliken Värd.
  3. Under domänens värdplan klickar du på Hantera.

Min värd-prenumerationen visas med alternativen Förnya och Hantera.

4. På sidan Planinformation klickar du på Hantera bredvid domänen du vill verifiera.

På sidan Planinformation visar en röd cirkel knappen Hantera.

5. Bredvid domänen klickar du på Webbplatsverktyg.

Alternativet Webbplatsverktyg finns till vänster om domännamnet.

6. Klicka på Domänföljt avDNS-zonredigerare i den vänstra kolumnen.

I den vänstra kolumnen har Domän och DNS-zonredigerare valts.

7. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Klicka på fliken TXT under Skapa ny post.
    2. Lämna fältet Namn tomt.
    3. I fältet TTL lämnar du standardvärdet 1 timme.
    4. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

Alla fält i TXT-posten är ifyllda och knappen Skapa har valts.

5. Klicka på Skapa.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Klicka på fliken CNAME under Skapa ny post.
    2. I fältet Namn anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I fältet TTL lämnar du standardvärdet 1 timme.
    4. I fältet Pekar på anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.

Alla fält i CNAME-posten är ifyllda och knappen Skapa har valts.

5. Klicka på Skapa.
  1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.