One.com: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen One.com® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från One.com.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för One.com.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På sidan Webbplats, domän och e-post, bläddrar du ned och klickar på DNS.

DNS icon is shown.

2. Klicka på Webb-DNS.
  3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Under Personliga DNS-webbinställningar väljer du TXT listan Typ.
    2. Lämna fältet Domän/värdnamn tomt.
    3. Ange 600 i fältet TTL.
    4. Ange 1 i fältet Prioritet.
    5. I fältet Värde/destination anger du hela verifieringsposten som finns i steg 1 av installationsguiden.

Obs! Ange TXT-postvärdena manuellt. Om du kopierar och klistrar in blir värdena ogiltiga.

The TXT record fields are completed

6. Spara posten genom att klicka på Lägg till "".
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Under Personliga DNS-webbinställningar i fältet Domän/värdnamn anger du innehållet från installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    2. Välj CNAME på listan Typ.
    3. I fältet Värde/destination anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.

Viktigt! Ange CNAME-postvärdena manuellt. Om du klistrar in värdena kommer de inte att vara giltiga.

All fields of the CNAME record entry are complete.

4. Spara posten genom att klicka på Lägg till "".
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.