Heart Internet: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Heart Internet® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Högst upp på webbplatsen för Heart Internet klickar du på Log In (Logga in).

Knappen Logga in

3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Heart Internet. Klicka på Logga in.

Användaruppgifter och knapp för inloggning

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Heart Internet.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. I Heart Internet Customer Area (Kundområdet för Heart Internet) rullar du ned och klickar på Manage Domain Names (Hantera domännamn).

Knappen Hantera domännamn

2. I avsnittet Hantera domänparkering väljer du domännamnet du vill verifiera med din Google-tjänst i listrutan. Klicka på Manage Now (Hantera nu). I det här exemplet använder vi domänen td-hic.com, men du ser i stället ditt eget domännamn.

Välj domän

3. Rulla ned och klicka på DNS Management (DNS-hantering). Nu visas kontrollpanelen för Heart Internet.

Knappen DNS-hantering

4. Rulla ned till avsnittet TXT Records (TXT-poster) och klistra in hela verifieringskoden i fältet Text.

Textfält för TXT-post

5. Lämna fältet Subdomain (Underdomän) tomt och klicka på Update DNS (Uppdatera DNS).

Knappen Uppdatera DNS

Sidan uppdateras och det flaggade meddelandet Pending (Väntande) visas under Recent changes (Senaste ändringar) för att bekräfta att TXT-posten har lagts till.

Väntande meddelande

Obs! Det kan ta upp till 48 timmar innan ändringen tillämpats. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.