Crazy Domains: MX-records van G Suite instellen

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail al gebruiken. Als u bent ingelogd op uw G Suite-account, klikt u rechtsboven op de App Launcher ""and thenGmail Gmail.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein verifiëren als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Open de site van Crazy Domains in een nieuw tabblad. Houd de instelwizard open in het eerste tabblad.
  2. Klik rechtsboven op de Crazy Domains-site op My Account (Mijn account).
  3. Zorg dat Account Manager (Accountbeheerder) is geselecteerd in het eerste veld.
  4. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij Crazy Domains.
  5. Klik op Login (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord herstellen of Crazy Domains-ondersteuning bellen.

6. Klik op Visit My Account (Ga naar mijn account).

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

1. Klik linksboven op Domains (Domeinen).

De knop

2. Als u meer dan één domein heeft bij Crazy Domains, selecteert u het domein waarvoor u e-mail van G Suite wilt instellen. Ga anders door met stap 3.
  3. Scroll naar DNS Settings (DNS-instellingen).

Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen

1. Klik naast de eerste bestaande MX-record op Modify (Aanpassen).

A red circle highlights the Modify link in the DNS Settings section.

Alle bestaande MX-records kunnen nu worden bewerkt of verwijderd.

The existing MX records are shown

2. Klik naast elke MX-record op Delete (Verwijderen).

In de volgende stappen voegt u nieuwe MX-records toe.

The two existing MX records are marked "Deleted" and the Update button is active.

3. Klik nadat alle MX-records zijn verwijderd op Update (Updaten).

Stap 4: De MX-records van G Suite toevoegen

Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10

Belangrijk: Bij sommige registreerders moet u een punt toevoegen na de .COM in het MX-serveradres.

1. Scroll naar 'DNS Settings' (DNS-instellingen) en klik op het pictogram Aanpassen Aanpassingsicoon.
  2. Selecteer Add Record (Record toevoegen).

3. Kies MX Record en klik op Add (Toevoegen).

MX Record is selected on the drop-down list and the Add button is active.

4. Laat het veld Sub Domain (Subdomein) leeg.
  5. Selecteer 1 bij de prioriteit.
  6. Voer aspmx.l.google.com in het veld Assigned to Server (Toegewezen aan server) in.

Voeg geen punt toe aan het einde van de record.

7. Klik op + Add MX Record (+ MX-record toevoegen).

The + Add MX Record link is under the MX Record fields.

8. Herhaal stap 1-7. Voer de resterende MX-serveradreswaarden uit de tabel hierboven in en stel de prioriteitswaarden in.
  9. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, html-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Ga in de Beheerdersconsole naar het gedeelte Uw verificatiecode ophalen en klik op de knop Kopiëren.

The MX records table is shown and a red circle highlights the Copy button next to the MX verification record.
    2. Plak de waarde in de kolom Value/Answer/Destination/Target (Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel).
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.
    Opmerking: Als de verificatiecode wordt geweigerd door uw registreerder, verwijdert u de punt na .com.
  10. Klik nadat alle MX-records zijn toegevoegd op Update (Updaten).

All 5 MX records have been added and the Update button is active.

Stap 5: Google laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Open de installatietool in de Beheerdersconsole.

2. Klik in het gedeelte Gmail op Activeren.

Een rode cirkel markeert bovenaan de Beheerdersconsole de optie

3. Controleer of u alle bestaande e-mailadressen heeft gemaakt en klaar bent om alle e-mails voor uw domein te ontvangen in Gmail. Klik op Doorgaan.

4. Scroll op de volgende pagina naar beneden en klik op Gmail activeren.

A red circle highlights the Activate Gmail button on the bottom right of the MX records table.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de Beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-support als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van de MX-records.

Google, G Suite en gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.