Crazy Domains: MX-records van G Suite instellen

Belangrijk: Als u uw domein heeft aangeschaft bij Google toen u zich aanmeldde voor G Suite, hoeft u Gmail niet in te stellen. U kunt Gmail gewoon gebruiken. Als u bent ingelogd op uw G Suite-account, klikt u rechtsboven op de App Launcher Appsen dan Gmail Gmail.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein verifiëren als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de G Suite-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in G Suite voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in G Suite voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten verzenden of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

• Als u zich in de instelwizard bevindt, gaat u naar de instructies onder MX-records van G Suite toevoegen. Als u de wizard nog niet heeft geopend, logt u in bij de G Suite-instelwizard. De wizard helpt u Google te laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden en e-mails kunnen worden doorgestuurd naar Gmail.

MX-records wijzigen om G Suite te gaan gebruiken

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Open de site van Crazy Domains in een nieuw tabblad. Houd de instelwizard open in het eerste tabblad.
  2. Klik rechtsboven op de Crazy Domains-site op My Account (Mijn account).
  3. Zorg dat Account Manager (Accountbeheerder) is geselecteerd in het eerste veld.
  4. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij Crazy Domains.
  5. Klik op Login (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord herstellen of Crazy Domains-ondersteuning bellen.

6. Klik op Visit My Account (Ga naar mijn account).

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

1. Klik linksboven op Domains (Domeinen).

Domains button is selected

2. Als u meer dan één domein heeft bij Crazy Domains, selecteert u het domein waarvoor u e-mail van G Suite wilt instellen. Ga anders door met stap 3.
  3. Scroll naar DNS Settings (DNS-instellingen).

Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen

1. Klik naast de eerste bestaande MX-record op Modify (Aanpassen).

A red circle highlights the Modify link in the DNS Settings section.

Alle bestaande MX-records kunnen nu worden bewerkt of verwijderd.

The existing MX records are shown

2. Klik naast elke MX-record op Delete (Verwijderen).

In de volgende stappen voegt u nieuwe MX-records toe.

The two existing MX records are marked "Deleted" and the Update button is active.

3. Klik nadat alle MX-records zijn verwijderd op Update (Updaten).

Stap 4: De MX-records van G Suite toevoegen

Als u uw e-mails naar uw G Suite-account wilt laten doorsturen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
Opmerking: Deze waarden zijn van de e-mailservers van G Suite. We hebben vijf servers vermeld, voor het geval er een niet werkt of onderhoud nodig heeft.
  1. Scroll naar 'DNS Settings' (DNS-instellingen) en klik op het pictogram Aanpassen Modify icon.
  2. Selecteer Add Record (Record toevoegen).

Add Record is selected from the Menu icon

3. Kies MX Record en klik op Add (Toevoegen).

MX Record is selected on the drop-down list and the Add button is active.

4. Laat het veld Sub Domain (Subdomein) leeg.
  5. Selecteer 1 bij de prioriteit.
  6. Voer aspmx.l.google.com in het veld Assigned to Server (Toegewezen aan server) in.

Voeg geen punt toe aan het einde van de record.

7. Klik op + Add MX Record (+ MX-record toevoegen).

The + Add MX Record link is under the MX Record fields.

8. Herhaal stap 1-7. Voer de resterende MX-serveradreswaarden uit de tabel hierboven in en stel de prioriteitswaarden in.
  9. Sla deze stap over als u uw domein al met een andere methode heeft geverifieerd (bijvoorbeeld met een TXT-record, HTML-bestand of metatag).

Ga als volgt te werk om uw domein te verifiëren:

1. Zoek de unieke MX-verificatierecord in de G Suite-instelwizard.
    2. Kopieer de hele record (deze eindigt op mx-verification.google.com) en plak deze in de kolom Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel.
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.

MX records table with the verification record at the top.

10. Klik nadat alle MX-records zijn toegevoegd op Update (Updaten).

All 5 MX records have been added and the Update button is active.

Stap 5: Google laten weten dat uw nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Ga terug naar de G Suite-instelwizard in het eerste tabblad of venster.
  2. Klik verder door de rest van de stappen in de wizard.
  3. Klik op Verifiëren of Ik heb de procedure voltooid om Google te laten weten dat er kan worden gezocht naar de nieuwe MX-records.

Gefeliciteerd. De zakelijke e-mails voor uw domein worden nu doorgestuurd naar de e-mailservers van G Suite.

Opmerking:

• Het kan enkele uren duren voordat de records zijn geüpdatet. U ontvangt nieuwe e-mailberichten mogelijk niet meteen in Gmail. Tot die tijd blijft u berichten ontvangen via uw oude e-mailprovider.
  • Als u het bericht Validatie voor het instellen van MX-records wordt uitgevoerd langer dan een paar uur ziet in de beheerdersconsole, moet u controleren of u de MX-adresrecords en -prioriteiten juist heeft ingevoerd in de DNS-records bij uw host.
  • Neem contact op met G Suite-ondersteuning als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van uw MX-records.