Crazy Domains: Verifiera domänen

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Så här verifierar du

Steg 1: Få din unika verifieringspost
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. Lämna konfigurationsanvisningarna för Googles administratörskonsol öppna.
  2. Öppna webbplatsen Crazy Domains på en ny flik eller i ett nytt webbläsarfönster.
  3. Klicka på My Account (mitt konto) uppe till höger på webbplatsen Crazy Domains.
  4. Kontrollera att Account Manager (kontoansvarig) är markerat i det första fältet.
  5. Ange användarnamnet och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Crazy Domains.
  6. Klicka på Log In (logga in).

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller ringa Crazy Domains support.

7. Klicka på Visit My Account (besök mitt konto).
Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Domains (domäner) uppe till vänster.

Knappen Domäner har valts

2. Om du har fler än en domän hos Crazy Domains väljer du den som du vill verifiera för G Suite. Annars fortsätter du med steg 3.
  3. Rulla ned till DNS Settings (DNS-inställningar) och klicka på ikonen Modify Ändra ikonen (ändra).
  4. Välj Add Record (lägg till post).

Lägg till post har valts från menyikonen

5. Välj CNAME Record (CNAME-post) och klicka på Add (lägg till).

CNAME-posten har valts bredvid knappen Lägg till.

6. I fältet Sub Domain (underdomän) klistrar du in innehållet i fältet Etikett/värd för CNAME-posten från steg 1.
  7. I fältet Alias For (alias för) klistrar du in innehållet från fältet Destination/mål för CNAME-posten från steg 1.

CNAME-posten läggs till i fälten och knappen Uppdatera aktiveras.

8. Klicka på Update (uppdatera).

Den nya CNAME-posten visas i DNS-inställningarna.

CNAME-posten visas i DNS-inställningarna

Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.