Crazy Domains: uw domein verifiëren

Belangrijk! Gebruik dit artikel om een nieuw domein in te stellen met Google Workspace. Als u Google Workspace al meer dan 3 dagen gebruikt met uw domein, is uw domein al geverifieerd.

Waarom verifiëren?

We willen niet dat iemand anders uw -domein gebruikt om zich aan te melden voor Google Workspace. U kunt ons helpen uw domein veilig te houden door te laten zien dat u de eigenaar bent.

Verifiëren

Stap 1: Uw unieke verificatierecord ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op Doorgaan om uw domeineigendom te bevestigen met een TXT-record.

3. Zoek uw verificatiecode in de installatietool en klik op Kopiëren.

De knop Kopiëren wordt weergegeven naast de Google Workspace-verificatiecode.

Stap 2: Inloggen bij uw domeinhost
  1. Laat de installatie-instructies in de Google Beheerdersconsole open staan.
  2. Open de site van Crazy Domains in een nieuw tabblad of browservenster.
  3. Klik rechtsboven op de Crazy Domains-site op My Account (Mijn account).
  4. Zorg dat Account Manager (Accountbeheerder) is geselecteerd in het eerste veld.
  5. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein aanschafte bij Crazy Domains.
  6. Klik op Log In (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord herstellen of Crazy Domains-support bellen.

7. Klik op Visit My Account (Ga naar mijn account).
Stap 3: De verificatierecord toevoegen aan de DNS-records van uw domein
  1. Klik linksboven op Domains (Domeinen).

De knop 'Domains' (Domeinen) is geselecteerd

2. Als u meer dan één domein heeft bij Crazy Domains, selecteert u het domein dat u wilt verifiëren voor G Suite. Ga anders door met stap 3.
  3. Scroll naar 'DNS Settings' (DNS-instellingen) en klik op het aanpassingsicoon Aanpassingsicoon.
  4. Selecteer Add Record (Record toevoegen).

'Add Record' (Record toevoegen) is geselecteerd via het menu-icoon

5. Kies CNAME Record en klik op Add (Toevoegen).

'CNAME Record' is geselecteerd naast de knop 'Add' (Toevoegen).

6. Plak in het veld Sub Domain (Subdomein) de inhoud van het veld Label/Host van de CNAME-record die u in stap 1 heeft gekopieerd.
  7. Plak in het veld Alias For (Alias van) de inhoud van het veld Bestemming/Doel van de CNAME-record die u in stap 1 heeft gekopieerd.

De CNAME-record is toegevoegd aan de velden en de knop 'Update' (Updaten) is geactiveerd.

8. Klik op Update (Updaten).

De nieuwe CNAME-record wordt weergegeven in uw DNS-instellingen.

De CNAME-record wordt weergegeven in de DNS-instellingen

Stap 4: Google Workspace vragen de verificatiecode te controleren
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op Doorgaan.

3. Scroll naar beneden op de pagina en klik op Mijn domein verifiëren.

Belangrijk: Het kan wat langer duren voordat de registreerder de verificatiecode heeft gepubliceerd. Als u in de installatietool een Google Workspace-fout ziet, wacht u een uur voordat u het opnieuw probeert.

Volgende stappen

1. Ga terug naar de Google Workspace-installatietool, waar u het volgende kunt doen:
    • Andere gebruikers toevoegen aan uw account.
    • Gmail activeren voor uw organisatie.
  2. Bekijk de snelstartgidsen om door te gaan met Google Workspace instellen voor uw organisatie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.