Afrihost: Verifiera din domän

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Afrihost® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Klicka på Client Zone (Kundzon) högst upp på sidan och logga in på Afrihost. Ange användarnamn och lösenord och klicka på Login (Logga in).

Om du inte känner till ditt användarnamn och lösenord kan du klicka på Forgot Password (Glömt lösenord) för att få ditt lösenord skickat via e-post eller kontakta supporten för Afrihost.

Knappen Logga in

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Återvänd till webbplatsfliken för Afrihost som du öppnade tidigare i steg 1.3.
  2. I ClientZone klickar du på Hosting (Värd) i verktygsfältet.

Du måste ha en webbhotell plan med Afrihost att göra ändringar i dina DNS-inställningar. Om du inte har tillgång till några av inställningarna som beskrivs nedan kontaktar du supporten för Afrihost.

Alternativ på värdmeny

3. Klicka på domännamnet som du vill verifiera för G Suite på sidan My Hosting (Min värd) under Shared Hosting (Delad värd). I det här exemplet använder vi domänen td-ah.com, men du ser i stället ditt eget domännamn.

Domänknapp i Min värd

4. Klicka Hosting Settings (Värdinställningar).

Knappen Värdinställningar

5. I avsnittet Hosting Settings (Värdinställningar) klickar du på DNS Editor (DNS-redigerare).

Knappen DNS-redigerare

Nu visas kontrollpanelen för Afrihosts DNS-inställningar.

6. Klicka på Create New Record (Skapa ny post). Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten.

Knappen Skapa ny inspelning

7. Klistra in hela kontrollkoden i fältet Content (Innehåll).

Formuläret Skapa ny post

8. På rullgardinsmenyn Type (Typ) klickar du på TXT.

Alternativ på rullgardinsmeny för TXT-typ

9. Fältet Record (Post) visar automatiskt namnet på din domän. Lämna fältet Priority (MX) (Prioritet (MX)) tomt. Ange 3600 i fältet TTL.

TTL-fält

10. Klicka på Create (Skapa) och spara din nya TXT-post.

Knappen Skapa

Sidan uppdateras och bekräftelsemeddelandet Success (Slutfört) visas i grönt för att bekräfta att TXT-posten har lagts till. Klicka på OK.

Klart! Bekräftelsemeddelande

Obs! Det kan ta flera timmar innan ändringen tillämpas. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden för G Suite börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.