Tillåta betrodda domäner för G Suite

Den här funktionen är tillgänglig i utgåvorna G Suite Enterprise, Enterprise for Education, Drive Enterprise, Business, Education och Nonprofits. Jämför utgåvor

Som G Suite-administratör kan du låta användare jobba med vissa Google-produkter tillsammans med användare utanför din verksamhet eller skola. Du kan exempelvis tillåta fildelning på Google Drive för organisationer som du litar på genom att tillåta deras domän och sedan ge dem delningsåtkomst. Användare i betrodda organisationer kan också dela sina filer med användare på din domän.

Använder du G Suite for Education? Du kan även tillåta domäner för Classroom om du vill låta användare på betrodda domäner gå med i klasser på din domän. Du kan även tillåta dina användare att gå med i klasser på de domäner som du litar på.

Innan du börjar

• Du kan tillåta högst 50 domäner.
  • Tillåtna domäner måste vara G Suite-domäner. Om du lägger till domäner som inte är G Suite-domäner på listan över tillåtna domäner är de fortfarande inte godkända.
  • Underdomäner och domänalias inkluderas inte när du tillåter en domän. Lägg till dem separat om det behövs. Om du till exempel godkänner domänen company.com och de förvärvar newcompany.com så måste du också lägga till newcompany.com som en betrodd domän för att ge tillgång även till denna organisation.
  • Du kan aktivera eller inaktivera vitlistning på organisationsenhetsnivå, men domänens vitlista gäller för hela organisationen (alla organisationsenheter). Det finns inte separata vitlistor för varje organisationsenhet.

Obs! För närvarande stöds vitlistade domäner endast i Drive och Classroom.

Lägga till eller ta bort godkända domäner

Godkänna en domän
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Domäner på startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att Domäner ska visas.

3. Klicka på Godkända externa domäner.
  4. Ange namnet på den betrodda domän som du vill godkänna och klicka på Lägg till.
  5. Klicka på Spara.
Ta bort en godkänd domän
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Domäner på startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att Domäner ska visas.

3. Klicka på Godkända externa domäner.
  4. Klicka på X bredvid namnet på den tillåtna domän som ska tas bort.
  5. Klicka på Spara.

Ge delningsåtkomst till tillåtna domäner

G Suite Enterprise, G Suite Business, G Suite for Education, G Suite for Nonprofits och Drive Enterprise – om du vill bevilja åtkomst till fildelning ändrar du delningsinställningarna för Drive.

G Suite for Education – om du vill bevilja åtkomst till klasser ändrar du delningsinställningarna för Classroom.