Imena: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för Imena® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. På Imenas webbplats klickar du på Inloggning (Вход) uppe till höger.
  3. Välj Imena-inloggning (Вход Imena) på listan.
  4. Under Värdinloggning (Вход в контрольную панель) anger du e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från AWS.
  5. Klicka på Logga in (войти).

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Imena.ua.

Steg 3. Lägg till TXT-verifieringsposten i domänens DNS-poster

Domänvärdens supportteam kan kanske lägga till verifieringsposten åt dig. Se en exempelbegäran.

1. Bredvid domänen som du vill verifiera för Google-tjänsten klickar du på Hantera domän.

Kugghjulsikonen Hantera domän

Du ser kanske en tillfällig sida om hantering av domäner innan du förflyttas till domäninställningarna.

2. Klicka på Gå till hantera domän i avsnittet Domäninställningar.

Gå till länken Hantera domän

Du förflyttas till DNShosting.org-webbplatsen där du får åtkomst till Imena.UA-kontrollpanelen.

Domänkontrollpanel för DNSHosting.org

3. Bläddra ned till nästa tomma fält i DNS-panelen och välj TXT från listan Typ (тип).

Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten.

TXT-alternativ för rullgardinsmenyn

4. I fältet Data (дані) klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

Verifieringskod i fältet Data

5. I fältet Värd, underdomän (хост [субдомен]) anger du @.

Symbolen @ i fältet Värd

6. Klicka på Spara (36epeГТИ) för att spara din nya TXT-post.

Knappen Spara

7. Bekräfta tillägget av TXT-posten genom att klicka på OK (Tak).

Tak-knappen i Imena

Ett bekräftelsemeddelande visas kort för att meddela att TXT-posten har lagts till.

Obs! Det kan ta flera timmar innan ändringen tillämpas. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.