Imena: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för Imena® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. På Imenas webbplats klickar du på Inloggning (Вход) uppe till höger.
  3. Välj Imena-inloggning (Вход Imena) på listan.
  4. Under Värdinloggning (Вход в контрольную панель) anger du e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från AWS.
  5. Klicka på Logga in (войти).

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Imena.ua.

Steg 3. Lägg till TXT-verifieringsposten i domänens DNS-poster

Domänvärdens supportteam kan kanske lägga till verifieringsposten åt dig. Se en exempelbegäran.

1. Bredvid domänen som du vill verifiera för Google-tjänsten klickar du på Hantera domän.

Kugghjulsikonen Hantera domän

Du ser kanske en tillfällig sida om hantering av domäner innan du förflyttas till domäninställningarna.

2. Klicka på Gå till hantera domän i avsnittet Domäninställningar.

Gå till länken Hantera domän

Du förflyttas till DNShosting.org-webbplatsen där du får åtkomst till Imena.UA-kontrollpanelen.

Domänkontrollpanel för DNSHosting.org

3. Bläddra ned till nästa tomma fält i DNS-panelen och välj TXT från listan Typ (тип).

Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten.

TXT-alternativ för rullgardinsmenyn

4. I fältet Data (дані) klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

Verifieringskod i fältet Data

5. I fältet Värd, underdomän (хост [субдомен]) anger du @.

Symbolen @ i fältet Värd

6. Klicka på Spara (36epeГТИ) för att spara din nya TXT-post.

Knappen Spara

7. Bekräfta tillägget av TXT-posten genom att klicka på OK (Tak).

Tak-knappen i Imena

Ett bekräftelsemeddelande visas kort för att meddela att TXT-posten har lagts till.

Obs! Det kan ta flera timmar innan ändringen tillämpas. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.