InMotion: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du InMotion Hosting®-webbplatsen på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Klicka på AMP-inloggning uppe till höger på startsidan för InMotion.
  3. Under Logga in anger du e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från InMotion Hosting.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för InMotion.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Från fliken Mitt konto rullar du ned och klickar på cPanel.

cPanel-ikon

Obs! Om du inte har cPanel-alternativet kanske du inte har en värdprenumeration med InMotion Hosting. Kontakta supporten för InMotion Hosting.

2. Från cPanel rullar du ned till avsnittet Domäner och klickar på Zonredigerare.

Zonredigerare har valts Under domäner.

3. Till höger om domännamnet som du vill verifiera för Google klickar du på Hantera.

Alternativet Hantera har valts till höger om domännamnet.

En tabell över zonregistren för din testdomän öppnas.

4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Bredvid fältet Filtrera efter namn klickar du på Lägg till post-menyn och väljer Lägg till TXT-post.

Listrutan Lägg till post visas med alternativet Lägg till TXT-post valt.

2. I fältet Namn anger du ditt domännamn.
    3. I standardfältet TTL lämnar du standardvärdet 900.
    4. I fältet Post klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

Alla fält i TXT-posten har fyllts i och knappen Lägg till post har valts.

5. Klicka på Lägg till post.

Den nya verifieringsposten finns längst ned i zonens DNS-posttabell.

Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Bredvid fältet Filtrera efter namn klickar du på Lägg till post-menyn och väljer Lägg till en CNAME-post.

Listrutan Lägg till post visas med alternativet Lägg till CNAME-post valt.

2. I fältet Namn anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.

Ditt domännamn läggs till i slutet av den här posten.

3. I standardfältet TTL lämnar du standardvärdet 900.
    4. I fältet Post anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.

Alla fält i CNAME-postfält är ifyllda och knappen Lägg till post har valts.

5. Klicka på Lägg till post.

Den nya verifieringsposten finns längst ned i zonens DNS-posttabell.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.