iPage: Verifiera domänen

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Hämta verifieringskoden från Google Workspace
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för iPage på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. På fliken Kontrollpanel anger du användarnamnet eller domänen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från iPage.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för iPage.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på DomainCentral på listan Domän högst upp på sidan.

Click Manage for the domain where you

2. Klicka på domännamnet du vill verifiera med Google-tjänsten.
  3. Under domännamnet klickar du på DNS-alternativet.

Om du inte ser detta alternativ kontaktar du iPage-supporten och begär att de lägger till det.

The DNS option under the domain name is selected.

4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. På listan Ändra väljer du TXT-/SPF-post.

The TXT/SPF Record option is selected from the Modify list.

2. I det öppna fältet Innehåll klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The TXT verification record is entered in the Content field. The Add button is selected.

3. Klicka på Lägg till.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. På listan Ändra väljer du CNAME-alias.

CNAME Alias is selected as the record type from the Modify list.

2. I fältet Värd klistrar du in innehållet från delen Etikett/värd i CNAME-posten som finns i installationsguiden i steg 1.
    3. I fältet Pekar på anger du den långa strängen med text och siffror från delen Destination/mål av CNAME-posten som finns i installationsguiden från steg 1.

The CNAME verification record has been entered into the Host and Points To fields.

4. Klicka på Lägg till.
Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.