iPage: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

3. Klicka på Verifiera

En röd cirkel markerar knappen Verifiera i det första steget i guiden.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.
Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för iPage® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. På fliken Kontrollpanel anger du användarnamnet eller domänen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från iPage.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för iPage.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på DomainCentral på listan Domän högst upp på sidan.

DomainCentral is selected from the Domains tab list.

2. Klicka på domännamnet du vill verifiera med Google-tjänsten.
  3. Under domännamnet klickar du på DNS-alternativet.

Om du inte ser detta alternativ kontaktar du iPage-supporten och begär att de lägger till det.

The DNS option under the domain name is selected.

4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. På listan Ändra väljer du TXT-/SPF-post.

The TXT/SPF Record option is selected from the Modify list.

2. I det öppna fältet Innehåll klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The TXT verification record is entered in the Content field. The Add button is selected.

3. Klicka på Lägg till.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. På listan Ändra väljer du CNAME-alias.

CNAME Alias is selected as the record type from the Modify list.

2. I fältet Värd klistrar du in innehållet från delen Etikett/värd i CNAME-posten som finns i installationsguiden i steg 1.
    3. I fältet Pekar på anger du den långa strängen med text och siffror från delen Destination/mål av CNAME-posten som finns i installationsguiden från steg 1.

The CNAME verification record has been entered into the Host and Points To fields.

4. Klicka på Lägg till.
  1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.