Just Host: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

3. Klicka på Verifiera

En röd cirkel markerar knappen Verifiera i det första steget i guiden.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.
Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du JustHost®-webbplatsen på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Klicka på Logga in uppe till höger på startsidan för JustHost.
  3. Ange domänen eller användarnamnet och lösenordet du skapade när du köpte din domän från JustHost.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Just Host.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På fliken domäner klickar du på fliken zonredigeraren.

Fliken Domäner och underfliken Zonredigerare är öppna.

DNS-zonredigeraren öppnas.

2. Under Välj en domän väljer du den domän som du vill verifiera för Google på listan Domän.

Under Välj en domän har domänen valts på rullgardinsmenyn Domän.

3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Under Lägg till DNS-post väljer du TXT från listan Typ.

TXT har valts på rullgardinsmenyn Typ.

2. I fältet Värdpost anger du @.
    3. I standardfältet TTL lämnar du standardvärdet 14400.
    4. I fältet TXT-värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

Alla TXT-postfält är ifyllda och knappen Lägg till post har valts.

5. Klicka på Lägg till post.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Under Lägg till DNS-post väljer du CNAME från listan Typ.

CNAME har valts som posttyp på rullgardinsmenyn Typ.

2. I fältet Värdnamn anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I standardfältet TTL lämnar du standardvärdet 14400.
    4. I fältet Pekar på anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.

Alla fält i CNAME-posten är ifyllda och knappen Lägg till post har valts.

5. Klicka på Lägg till post.

Det kan ta upp till fyra timmar innan den nya DNS-posten hittas av Google.

1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.