Just Host: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du JustHost®-webbplatsen på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Klicka på Logga in uppe till höger på startsidan för JustHost.
  3. Ange domänen eller användarnamnet och lösenordet du skapade när du köpte din domän från JustHost.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Just Host.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På fliken domäner klickar du på fliken zonredigeraren.

Fliken Domäner och underfliken Zonredigerare är öppna.

DNS-zonredigeraren öppnas.

2. Under Välj en domän väljer du den domän som du vill verifiera för Google på listan Domän.

Under Välj en domän har domänen valts på rullgardinsmenyn Domän.

3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Under Lägg till DNS-post väljer du TXT från listan Typ.

TXT har valts på rullgardinsmenyn Typ.

2. I fältet Värdpost anger du @.
    3. I standardfältet TTL lämnar du standardvärdet 14400.
    4. I fältet TXT-värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

Alla TXT-postfält är ifyllda och knappen Lägg till post har valts.

5. Klicka på Lägg till post.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Under Lägg till DNS-post väljer du CNAME från listan Typ.

CNAME har valts som posttyp på rullgardinsmenyn Typ.

2. I fältet Värdnamn anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I standardfältet TTL lämnar du standardvärdet 14400.
    4. I fältet Pekar på anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.

Alla fält i CNAME-posten är ifyllda och knappen Lägg till post har valts.

5. Klicka på Lägg till post.

Det kan ta upp till fyra timmar innan den nya DNS-posten hittas av Google.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.