1&1 IONOS: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för 1&1 IONOS® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange ditt Kund-id och Lösenord som du skapade när du öppnade ditt 1&1 IONOS-konto.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte kommer ihåg dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för 1&1 IONOS.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Hantera domän i fönstret Din domän.

Manage Domain link is in Your Domain pane.

2. Öppna fliken DNS.

DNS (BETA) is selected

3. Ovanför tabellen med DNS-poster klickar du på Lägg till.
  4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Välj TXT längst ned på listan DNS-posttyp.

TXT is selected

2. Ange @ i fältet Värdnamn.
    3. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

All TXT record fields are completed.

4. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    5. Klicka på Spara.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Välj CNAME i listan med DNS-poster.

CNAME record option is selected.

2. I fältet Namn anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I fältet Pekar på anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.

All fields of the CNAME record are completed.

I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    4. Klicka på Spara.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.