1&1 IONOS: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

A red circle highlights the "Set up Admin Console. Click here to get started." option at the top of the Admin console.

3. Klicka på Verifiera

A red circle highlights the Verify button on the first step of the wizard.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.A red circle highlights the Continue button at the bottom of the Here
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.
Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för 1&1 IONOS® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange ditt Kund-id och Lösenord som du skapade när du öppnade ditt 1&1 IONOS-konto.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte kommer ihåg dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för 1&1 IONOS.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Hantera domän i fönstret Din domän.

Manage Domain link is in Your Domain pane.

2. Öppna fliken DNS.

DNS (BETA) is selected

3. Ovanför tabellen med DNS-poster klickar du på Lägg till.
  4. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Välj TXT längst ned på listan DNS-posttyp.

TXT is selected

2. Ange @ i fältet Värdnamn.
    3. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

All TXT record fields are completed.

4. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    5. Klicka på Spara.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Välj CNAME i listan med DNS-poster.

CNAME record option is selected.

2. I fältet Namn anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I fältet Pekar på anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.

All fields of the CNAME record are completed.

I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    4. Klicka på Spara.
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

A red circle highlights the "Set up Admin Console. Click here to get started." option at the top of the Admin console.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.