1&1 IONOS: MX-records instellen

Tip! Only Google Workspace customers who want to use Gmail must change their MX records. You can skip this procedure and continue to use your current email provider with Google Workspace.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein bevestigen als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de Google Workspace-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in Google Workspace voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in Google Workspace voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten sturen of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

Uw MX-records wijzigen

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Laat de installatie-instructies in de Google Beheerdersconsole open staan.
  2. Open een nieuw tabblad of browservenster en ga naar de site van 1&1 IONOS.
  3. Voer de Customer ID (Klant-ID) en het Password (Wachtwoord) van uw 1&1 IONOS-account in.
  4. Klik op Login (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met 1&1 IONOS-support.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

1. Klik in het venster 'Your domain' (Uw domein) op Manage Domain (Domein beheren).

Manage Domain link is in Your Domain pane.

2. Open het tabblad DNS.

DNS (BETA) is selected

Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen

1. Zoek de MX-records in de tabel met DNS-records.
  2. Klik rechts van een MX-record op het pictogram Actions (Acties).

Delete Record option is selected

3. Klik op Delete record (Record verwijderen).

In de volgende stap voegt u nieuwe MX-records toe.

4. Klik op Delete (Verwijderen) om te bevestigen dat u deze MX-record wilt verwijderen.
  5. Herhaal stap 2-4 voor alle resterende MX-records.

Stap 4: Nieuwe MX-records toevoegen

1. Klik boven de tabel met DNS-records op Add record (Record toevoegen).
  2. Selecteer MX in de lijst met DNS-recordopties.

MX record option is selected.

3. Voer @ in het veld Host Name (Hostnaam) in.
  4. Vul smtp.google.com in het veld Points to (Wijst naar) in.

All fields of the MX record are complete.

5. Voer 1 in het veld Priority (Prioriteit) in.
  6. Laat de standaardwaarde staan in het veld TTL.
  7. Klik op Save (Opslaan).
  8. Sla deze stap over als u uw domeineigendom al via een andere methode heeft bevestigd (bijvoorbeeld via een TXT- of CNAME-record).

Ga als volgt te werk om uw domeineigendom te bevestigen:

1. Ga in de Beheerdersconsole naar het gedeelte Uw verificatiecode ophalen en klik op de knop Kopiëren.

De tabel met MX-records wordt weergegeven en een rode cirkel markeert de knop Copy (Kopiëren) naast de MX-verificatierecord.
    2. Plak de waarde in de kolom Value/Answer/Destination/Target (Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel).
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.
    Opmerking: Als de verificatiecode wordt geweigerd door uw registreerder, verwijdert u de punt na .com.

Stap 5: Google laten weten dat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Ga terug naar het browsertabblad met de Google Workspace-installatietool. (U kunt de tool opnieuw openen als u deze heeft gesloten.)

2. Scroll naar beneden en klik op Gmail activeren.

Belangrijk: Bij sommige registreerders duurt het langer om de MX-records te publiceren. Als de nieuwe records niet kunnen worden gevonden in de Google Workspace-installatietool, wacht u een uur en probeert u het opnieuw.

Als u meer hulp nodig heeft met de DNS-instellingen, neemt u contact op met uw registreerder. Zij zijn de experts voor het beheer van uw domein en helpen u graag.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.