Yahoo: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som Google Workspace, Essentials eller Cloud Identity. Om du har Google Workspace kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på kontot.

Steg 1: Hämta verifieringskoden från Google Workspace
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du Yahoo Small Business-webbplatsen på en ny flik. Håll installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Överst på Yahoo!-webbplatsen klickar du på Användare User för att logga in.
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Yahoo!.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Yahoo!.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Mina tjänster från användarikonen högst upp på sidan.

My Services button

2. Rulla ned till avsnittet @ Domäner och klicka på Domän på sidan Mina tjänster.

The Domain link is selected on the @ Domains section.

3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägga till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. På kontrollpanelen för domäner rullar du ned till avsnittet TXT-poster och klickar på Lägg till

TXT records section and Add button.

2. I fältet Värdnamn anger du @.
    3. I fältet Text klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1

Add TXT Record dialog box

4. Klicka på Lägg till. Den nya TXT-posten visas i avsnittet TXT-poster på domänkontrollpanelen.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. På kontrollpanelen för domäner rullar du ned till avsnittet för A- och CNAME-poster och klickar på Lägg till

The Add link is selected on the A and CNAME Records section.

2. I fältet Källa klistrar du in innehållet i fältet Namn/värd/alias ​​som kopierades i steg 1. Denna text är en unik uppsättning av 12 tecken.
    3. I fältet Destination anger du innehållet i fältet Värde/svar/destination som kopierades i steg 1. Denna text är en lång rad bokstäver och siffror som slutar med domainverify.googlehosted.com

Add A or CNAME Record dialog box.

4. Klicka på Lägg till. Den nya CNAME-posten visas i avsnittet A- och CNAME-poster på domänkontrollpanelen.

Obs! Det kan ta upp till 72 timmar att uppdatera den här ändringen av dina DNS-poster. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya verifieringspost.

Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.