Yahoo: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du Yahoo® Small Business-webbplatsen på en ny flik. Håll installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Överst på Yahoo!-webbplatsen klickar du på Användare User för att logga in.
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Yahoo!.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Yahoo!.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Mina tjänster från användarikonen högst upp på sidan.

My Services button

2. Rulla ned till avsnittet @ Domäner och klicka på Domän på sidan Mina tjänster.

The Domain link is selected on the @ Domains section.

3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägga till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. På kontrollpanelen för domäner rullar du ned till avsnittet TXT-poster och klickar på Lägg till

TXT records section and Add button.

2. I fältet Värdnamn anger du @.
    3. I fältet Text klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1

Add TXT Record dialog box

4. Klicka på Lägg till. Den nya TXT-posten visas i avsnittet TXT-poster på domänkontrollpanelen.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. På kontrollpanelen för domäner rullar du ned till avsnittet för A- och CNAME-poster och klickar på Lägg till

The Add link is selected on the A and CNAME Records section.

2. I fältet Källa klistrar du in innehållet i fältet Namn/värd/alias ​​som kopierades i steg 1. Denna text är en unik uppsättning av 12 tecken.
    3. I fältet Destination anger du innehållet i fältet Värde/svar/destination som kopierades i steg 1. Denna text är en lång rad bokstäver och siffror som slutar med domainverify.googlehosted.com

Add A or CNAME Record dialog box.

4. Klicka på Lägg till. Den nya CNAME-posten visas i avsnittet A- och CNAME-poster på domänkontrollpanelen.

Obs! Det kan ta upp till 72 timmar att uppdatera den här ändringen av dina DNS-poster. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya verifieringspost.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.