Yahoo: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

3. Klicka på Verifiera

En röd cirkel markerar knappen Verifiera i det första steget i guiden.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.
Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du Yahoo® Small Business-webbplatsen på en ny flik. Håll installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Överst på Yahoo!-webbplatsen klickar du på Användare User för att logga in.
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Yahoo!.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Yahoo!.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Mina tjänster från användarikonen högst upp på sidan.

My Services button

2. Rulla ned till avsnittet @ Domäner och klicka på Domän på sidan Mina tjänster.

The Domain link is selected on the @ Domains section.

3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägga till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. På kontrollpanelen för domäner rullar du ned till avsnittet TXT-poster och klickar på Lägg till

TXT records section and Add button.

2. I fältet Värdnamn anger du @.
    3. I fältet Text klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1

Add TXT Record dialog box

4. Klicka på Lägg till. Den nya TXT-posten visas i avsnittet TXT-poster på domänkontrollpanelen.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. På kontrollpanelen för domäner rullar du ned till avsnittet för A- och CNAME-poster och klickar på Lägg till

The Add link is selected on the A and CNAME Records section.

2. I fältet Källa klistrar du in innehållet i fältet Namn/värd/alias ​​som kopierades i steg 1. Denna text är en unik uppsättning av 12 tecken.
    3. I fältet Destination anger du innehållet i fältet Värde/svar/destination som kopierades i steg 1. Denna text är en lång rad bokstäver och siffror som slutar med domainverify.googlehosted.com

Add A or CNAME Record dialog box.

4. Klicka på Lägg till. Den nya CNAME-posten visas i avsnittet A- och CNAME-poster på domänkontrollpanelen.

Obs! Det kan ta upp till 72 timmar att uppdatera den här ändringen av dina DNS-poster. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya verifieringspost.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.