Minska antalet användarlicenser

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Om du köpte din tjänst från en återförsäljare går du hit istället  |  Har jag en återförsäljare?

Hur du ska göra om du vill minska antalet användarlicenser för en Google-tjänst beror på betalningsplanen för tjänsten.

• Flexibel avgift – du behöver inte minska antalet användarlicenser direkt. Ta i stället bort de användare som inte längre behöver en licens. Antalet licenser minskar med en för varje användare du tar bort. För betaltjänster sänker du din månadsbetalning genom att ta bort användare.
  • Årsavgift – du förbinder dig att betala för ett helt års tjänst för antalet användarlicenser du valde när du konfigurerade årskontraktet. Du kan ta bort licenser som du inte behöver och få längre betalningar när det är dags att förnya kontraktet.

Lägg till licenser i prenumerationen med årsavgift

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på din prenumeration.
  4. Bredvid Förnyelsealternativ klickar du på Ändra.
  5. Välj Förnya mitt kontrakt automatiskt med färre licenser.
  6. Klicka på Spara.
  7. Innan ditt kontrakt är schemalagt för förnyelse ska du göra en av följande åtgärder för användarna som du inte vill betala för längre:

Den dag då avtalet ska förnyas förnyar vi din årsprenumeration för antalet användarkonton du har den dagen. Vi tar bort alla licenser du inte använder för närvarande från din prenumeration och summan du betalar blir lägre.