Hostgator: Verifera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du HostGator®-webbplatsen på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Högst upp på HostGators webbsida klickar du på Kundinloggning.
  3. Klicka på Portalinloggning under Välj din inloggning.
  4. Ange e-postadressen som du skapade när du köpte domänen från HostGator och klicka på Nästa.
  5. Ange lösenordet som du skapade när du köpte domänen från HostGator.

Om du inte kommer ihåg kontouppgifterna kan du återställa lösenordet.

6. Klicka på Logga in.
Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Starta cPanel i översikten.

Under Värdpaket har knappen Starta cPanel valts.

2. Rulla ned till avsnittet Domäner och klicka på Avancerad zonredigerare.

Alternativet Avancerat zonredigerare under avsnittet Domäner har valts.

3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Under Lägg till en post väljer du TXT från listan Typ.
    2. I fältet Namn anger du ditt domännamn (vilket ser ut som mindomdän.com).
    3. Ange 3600 i fältet TTL.
    4. I fältet TXT-data klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1

TXT-posten har lagts till i avsnittet Lägg till en post.

5. Klicka på Lägg till post.

Den nya TXT-posten visas i tabellen Zonfilposter.

Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Under Lägg till en post väljer du CNAME från listan Typ.
    2. I fältet Namn anger du innehållet från fältet värd/etikett som finns i steg 1.

HostGator lägger till ditt domännamn i slutet av posten.

3. Ange 3600 i fältet TTL.
    4. I fältet CNAME anger du innehållet i fältet Värde/svar/destination som kopierades i steg 1.

Den här texten är en lång rad bokstäver och siffror som slutar med dv.googlehosted.com.

En CNAME-post har lagts till i avsnittet Lägg till en post. Knappen Lägg till inspelning har valts.

5. Klicka på Lägg till post.

Den nya CNAME-posten visas i tabellen Zonfilposter.

Obs! Det kan ta upp till 72 timmar att uppdatera den här ändringen. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att söka efter din nya verifieringspost.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.