Hostgator: Verifera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du HostGator®-webbplatsen på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Högst upp på HostGators webbsida klickar du på Kundinloggning.
  3. Klicka på Portalinloggning under Välj din inloggning.
  4. Ange e-postadressen som du skapade när du köpte domänen från HostGator och klicka på Nästa.
  5. Ange lösenordet som du skapade när du köpte domänen från HostGator.

Om du inte kommer ihåg kontouppgifterna kan du återställa lösenordet.

6. Klicka på Logga in.
Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Starta cPanel i översikten.

Under Värdpaket har knappen Starta cPanel valts.

2. Rulla ned till avsnittet Domäner och klicka på Avancerad zonredigerare.

Alternativet Avancerat zonredigerare under avsnittet Domäner har valts.

3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Under Lägg till en post väljer du TXT från listan Typ.
    2. I fältet Namn anger du ditt domännamn (vilket ser ut som mindomdän.com).
    3. Ange 3600 i fältet TTL.
    4. I fältet TXT-data klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1

TXT-posten har lagts till i avsnittet Lägg till en post.

5. Klicka på Lägg till post.

Den nya TXT-posten visas i tabellen Zonfilposter.

Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Under Lägg till en post väljer du CNAME från listan Typ.
    2. I fältet Namn anger du innehållet från fältet värd/etikett som finns i steg 1.

HostGator lägger till ditt domännamn i slutet av posten.

3. Ange 3600 i fältet TTL.
    4. I fältet CNAME anger du innehållet i fältet Värde/svar/destination som kopierades i steg 1.

Den här texten är en lång rad bokstäver och siffror som slutar med dv.googlehosted.com.

En CNAME-post har lagts till i avsnittet Lägg till en post. Knappen Lägg till inspelning har valts.

5. Klicka på Lägg till post.

Den nya CNAME-posten visas i tabellen Zonfilposter.

Obs! Det kan ta upp till 72 timmar att uppdatera den här ändringen. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att söka efter din nya verifieringspost.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.