WordPress.com: MX-records instellen

Tip! Only Google Workspace customers who want to use Gmail must change their MX records. You can skip this procedure and continue to use your current email provider with Google Workspace.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein bevestigen als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de Google Workspace-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in Google Workspace voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in Google Workspace voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten sturen of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

Uw MX-records wijzigen

Alles openen   |   Alles sluiten

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost
  1. Laat de installatie-instructies in de Google Beheerdersconsole open staan.
  2. Open een nieuw tabblad of browservenster en ga naar de site van WordPress.
  3. Vul het e-mailadres of de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein kocht bij WordPress.
  4. Klik op Doorgaan.

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of uw account herstellen.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan
  1. Klik links bovenaan de WordPress-site op My Site (Mijn site).
  2. Klik in het linkervenster op Upgradesand thenDomains (Domeinen).

In het linker navigatievenster van 'My Site' (Mijn site) is 'Manage' (Beheren) > Domains (Domeinen) geselecteerd.

3. Klik op de domeinnaam die u wilt verifiëren.
  4. Klik op DNS records (DNS-records) en dan op Manage (Beheren).

'Name Servers and DNS' (Naamservers en DNS) is geselecteerd.

Stap 3: De nieuwe MX-records toevoegen

Hoe u de MX-records toevoegt, hangt af van of u uw domeineigendom al heeft bevestigd.

Optie 1: Automatisch uw domeineigendom bevestigen en e-mail instellen

Belangrijk: Hiervoor is een TXT-verificatierecord vereist. Als u uw domeineigendom al heeft bevestigd, gebruikt u optie 2.

1. Klik op de pagina DNS records (DNS-records op E-mail setup (E-mail instellen) en selecteer Google Workspace.
  2. Plak in het tekstveld de TXT-record die u in stap 1 heeft gekopieerd.

De TXT-verificatierecord is ingevoerd in het veld 'G Suite Verification Token' (G Suite-verificatietoken).

3. Klik op Set up Google Workspace (Google Workspace instellen).

Uw domeineigendom wordt bevestigd en de MX-records van Google Workspace worden toegevoegd aan de DNS-records van uw WordPress-domein.

4. Ga door met stap 4.

Optie 2: MX-records handmatig invoeren (als uw domein al is geverifieerd)
  1. Klik op de pagina DNS Records (DNS-records) naast alle MX-records op Settings en vervolgens op Delete (Verwijderen). In de stap hieronder voegt u nieuwe MX-records toe.

Optie om MX-records te verwijderen

2. Klik op Add a Record (Een record toevoegen).
  3. Selecteer MX in de lijst Type.

De MX-record is ingevoerd in het invoervenster.

4. Laat het veld Name (Naam) leeg.
  5. Vul smtp.google.com in het veld Handled by (Beheerd door) in.
  6. Voer 1 in het veld Priority (Prioriteit) in.
  7. Klik op Add DNS Record (DNS-record toevoegen).
Stap 4: Google laten weten dat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden
  1. Ga terug naar het browsertabblad met de Google Workspace-installatietool. (U kunt de tool opnieuw openen als u deze heeft gesloten.)

2. Scroll naar beneden en klik op Gmail activeren.

Belangrijk: Bij sommige registreerders duurt het langer om de MX-records te publiceren. Als de nieuwe records niet kunnen worden gevonden in de Google Workspace-installatietool, wacht u een uur en probeert u het opnieuw.

Als u meer hulp nodig heeft met de DNS-instellingen, neemt u contact op met uw registreerder. Zij zijn de experts voor het beheer van uw domein en helpen u graag.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.