HostMonster: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen HostMonster® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Överst på webbplatsen för HostMonster klickar du på Control Panel Login (Inloggning för kontrollpanel).

Inloggningsknapp på kontrollpanelen

3. Ange domänens användarnamn och lösenord som du skapade när du köpte domänen från HostMonster och klicka på Submit (Skicka).

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa ditt lösenord eller kontakta supporten för HostMonster.

Knapp för att skicka inloggningsuppgifter

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På webbplatsen för HostMonster klickar du på fliken Domäner och sedan på Zone Editor (Zonredigerare).

Alternativ för zonredigerare

2. I DNS Zone Editor (DNS-zonredigeraren) väljer du din domän på rullgardinsmenyn.

I det här exemplet använder vi domänen td-hm.com, men du ser i stället ditt eget domännamn.

Välj en domän på rullgardinsmenyn.

3. På rullgardinsmenyn Type (Typ) väljer du TXT. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten.

TXT har valts på rullgardinsmenyn Typ

4. På webbplatsen för HostMonster klistrar du in koden i fältet Points To (Pekar på).

Knappen Lägg till inspelning

5. I fältet Host Record (Värdpost) anger du symbolen @.
  6. I fältet TT anger du 14400 (lägsta godkända antal sekunder).
  7. Klicka på Add Record (Lägg till post) och spara den nya TXT-posten.

Bekräftelsemeddelandet Added Record (Post har lagts till) visas i grönt för att bekräfta att TXT-posten har lagts till.

Obs! Det kan ta upp till 4 timmar innan ändringen träder i kraft. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.