Aktivera Gmail för Google Workspace

Berätta för internet vart företagets e-postmeddelanden ska levereras

Den här artikeln är till för personer som hanterar Googles tjänster eller enheter för ett företag, en skola eller en grupp. Om du använder ett personligt konto (@gmail.com) besöker du hjälpcentret för Google-kontot.

Varför måste jag göra detta?

När någon skickar ett meddelande till sales@ditt-företag.com söker avsändarens dator efter MX-posterna@ditt-företag.com för att ta reda på vart e-postmeddelandet ska levereras.

Innan företaget kan använda Gmail med Google Workspace-kontot måste du ändra domänens MX-poster så att de hänvisar dina inkommande meddelanden till Googles e-postservrar.

Så här fungerar det

Nybörjarguide för registrering för Google Workspace

Varje domän (som ditt-företag.com) har en uppsättning DNS-poster som kan ses av alla på internet. DNS-posterna talar om för datorer hur de hittar din webbplats och vart ditt företags e-post ska levereras.

• Du får nya MX-poster från konfigurationsverktyget för Google Workspace.
  • Du loggar in på domänregistraren, raderar befintliga MX-poster för -domänen som dirigerar meddelanden till din befintliga e-postleverantör och lägger till Google MX-posterna.
  • När domänregistraren publicerar Google MX-posterna aktiverar vi Gmail för domänen.

Google kan inte ändra dina MX-poster åt dig. Det är bara domänens ägare som kan göra detta.

Innan du börjar

Det är inte enkelt, men vi hjälper dig gärna.

DNS-poster har funnits sedan internet var nytt. Detta kan vara en krävande uppgift och stegen är olika för varje domän. Vi har försökt att göra det så enkelt som möjligt, men du kan bli frustrerad.

Läs noga så hjälper vi dig med varje steg!

Gör dig redo att aktivera Gmail

• Alla befintliga e-postadresser på företaget måste vara kopplade till ett Google Workspace-konto Lägg till eventuella e-postkonton med hjälp av konfigurationsverktyget för.
  • Kontrollera att det är ett bra tillfälle att göra denna ändring. Det kan ta upp till 48 timmar innan resten av internet märker dina nya MX-poster. Din gamla e-postleverantör kan ta emot vissa meddelanden under denna tid.

Du måste logga in på registraren

Innan du börjar ser du till att du har konto-id:t och lösenordet som du behöver för att logga in på registraren. Kontakta registraren om du behöver hjälp med kontot.

Vem är min domänregistrar?

Domänregistrar är vanligtvis:

• Företaget där du köpte domänen .
  • Företaget som är värd för din webbplats.

Vi kan hjälpa dig att hitta registraren

Öppna Google Workspace-konfigurationsverktyget

Du måste använda Google Workspace-konfigurationsverktyget för att slutföra denna uppgift. Om du inte redan har det öppet på en annan flik klickar du nedan för att öppna det.

Öppna konfigurationsverktyget

Viktigt! Vi rekommenderar starkt att du följer anvisningarna i konfigurationsverktyget och enbart går tillbaka till den här sidan om du behöver mer information.

Jag har kört fast och behöver hjälp

Ett felmeddelande visas när jag klickar på den blå knappen

Konfigurationsverktyget är enbart avsett för administratörer av Google Workspace och Cloud Identity. Det fungerar inte med andra Google-produkter.

Logga in med ett administratörskonto.

Det står att Gmail har aktiverats för min domän

Dina MX-poster är redan konfigurerade.

Om du läser den här artikeln på grund av att företaget har svårt att ta emot e-post:

Min e-postadress slutar med @gmail.com

Åh nej! Du har hamnat på fel plats. Klicka här om du vill ha hjälp med problem som rör @gmail.com.

Så här aktiverar du Gmail för Google Workspace

1

Hitta dina DNS-poster

Innan du börjar: Vi har anpassade anvisningar för populära domänregistrarer. Sök efter din registrar här

(a)

På en ny flik loggar du in på domänregistraren med det konto och lösenord du använde när du köpte domänen eller hanterar din webbplats.

(b)

Öppna avsnittet där du kan uppdatera domänens MX-poster. Det här avsnittet ska ha någon av följande etiketter:

• DNS-inställningar eller DNS-hantering
  • E-postinställningar
  • Avancerade inställningar

Viktigt! Om du har problem med att hitta MX-poster kontaktar du domänregistraren och ber om hjälp.

2

Lägg till Googles MX-poster

(a)

Kontrollera dina befintliga DNS-poster och radera alla MX-poster som inte rör Google.

Bilden visar en befintlig MX-post i exempelgränssnittet för en generisk domänregistrar.

(b)

Skapa en ny post.

Bilden visar knappen Nytt inlägg i ett exempelgränssnitt för en generisk domänregistrar.

(c)

Fyll i fälten för den nya MX-posten.

Bilden visar ett användargränssnitt för en generisk domänregistrar.

• Välj MX som posttyp.
  • Titta efter fältet Namn, Värd eller Alias. Ange @. (Om @ orsakar ett fel lämnar du fältet tomt).
  • Hitta fältet Värde, Svar, Destination eller Server och ange sedan smtp.google.com.
  • Ange 1 timme i fältet TTL eller lämna standardvärdet.
  • Ange  i fältet Prioritet.

Obs! Om din registrar avvisar en Google MX-post kan du testa att lägga till en punkt efter .COM.

Lägga till MX-poster på en underdomän

Om du lägger till en underdomän på ett befintligt Google Workspace-konto anger du underdomänen i registrarens fält Namn/värd/alias
Om den nya underdomänen till exempel är support.ditt-företag.com lägger du till support i fältet Namn/värd/alias. Ange inte @ i det här fältet.

Ange att Google Workspace ska aktivera Gmail

(a)

Återgå till webbläsarfliken där du har konfigurationsverktyget för Google Workspace öppet. (Du kan öppna verktyget igen om du har stängt det.)

(b)

Scrolla längst ned på sidan och klicka på Aktivera Gmail.

Viktigt! Vissa registrarer kan kräva ytterligare tid för att publicera dina MX-poster. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace inte kan hitta dina nya poster väntar du en timme innan du försöker igen.

Om du behöver mer hjälp med DNS-inställningarna kontaktar du registraren. De är experter på att hantera din domän och hjälper gärna till.

Du kan behöva vänta och försöka igen

Vissa registrarer kräver längre tid än andra för att visa världen att du har en ny e-postleverantör:

• Om Google Workspace inte hittar dina nya MX-poster återvänder du om några timmar och klickar på knappen Aktivera igen.
  • När du har aktiverat Gmail kan uppdateringarna ta upp till 48 timmar. Du fortsätter att få e-postmeddelanden i din gamla e-postklient tills resten av internet har informerats om de nya MX-posterna.

Kom igång med Gmail

1. Logga in på admin.google.com med ditt användarnamn och lösenord för Google Workspace.
  2. Klicka på startprogrammet för appar  uppe till höger följt av E-post .

Konfigurera säkerhet i Gmail

Vi rekommenderar att du aktiverar e-postautentisering och säkerhetsmetoder för Gmail.

Metodtips för e-postautentisering

Vi rekommenderar att du alltid konfigurerar dessa metoder för e-postautentisering för din domän:

• SPF hjälper servrar att verifiera att meddelanden som verkar komma från en viss domän skickas från servrar som har auktoriserats av domänägaren.
  • DKIM lägger till en digital signatur i alla meddelanden. Då kan mottagande servrar verifiera att meddelanden inte är förfalskade och inte har ändrats under överföringen.
  • DMARC autentiserar meddelanden med SPF och DKIM och hanterar misstänkta inkommande meddelanden.
Utförliga anvisningar finns i Bidra till att förhindra identitetsförfalskning, nätfiske och skräppost.