Netregistry: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som Google Workspace, Essentials eller Cloud Identity. Om du har Google Workspace kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för Google Workspace men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Netregistry® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Högst upp på webbplatsen för Netregistry klickar du på Login (Logga in).

Knappen Logga in

3. Ange kontoreferensen och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Netregistry och klicka på Log in (Logga in).

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa ditt lösenord eller kontakta supporten för Netregistry.

Konsol och knapp för inloggning

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På webbplatsen för Netregistry väljer du Edit DNS (Redigera DNS) under Overview (Översikt) i avsnittet Manage your domains (Hantera dina domäner).

Redigera DNS-länk

Nu visas kontrollpanelen för Netregistry.

2. Klicka på Zone Manager under det domännamn du vill verifiera för din Google-tjänst. I det här exemplet använder vi domänen td-netreg.com, men du ser i stället ditt eget domännamn.

Zonhanterare

3. Rulla ned till Add a zone record (Lägg till en zonpost) i avsnittet Zone management (Zonhantering). Från rullgardinsmenyn väljer du TXT Record (TXT-post).

TXT har valts på rullgardinsmenyn Typ

4. Klicka på Create New Record (Skapa ny post). Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten.

Knappen Skapa ny inspelning

5. Klistra in hela verifieringskoden i fältet TXT. Lägg till dubbla citationstecken (") i början och slutet av posten.

Knappen Lägg till inspelning

Om du har glömt att lägga till citationstecken ser du ett rosa påminnelsemeddelande.

Felmeddelande

6. Lämna fältet Name (Namn) tomt och ange standardvärdet 3600 i fältet TTL (SEC)
  7. Klicka på Add Record (Lägg till post) och spara den nya TXT-posten. Ett bekräftelsemeddelande anger att TXT-posten har lagts till.

Bekräftelsemeddelande

Obs! Det kan ta flera timmar innan ändringen tillämpas. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

Google Workspace: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med ditt Google Workspace-konto.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.