123-reg.co.uk: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om guiden inte innehåller en länk till din domän klickar du här och öppnar webbplatsen 123-reg.co.uk på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Klicka på Kontrollpanelen överst på sidan för att logga in på 123-reg.co.uk.

Om du inte känner till din kontoinformation kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för 123-reg.co.uk.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Återvänd till fliken för 123-reg.co.uk som du öppnade i steg 1.3
  2. Klicka på Control Panel (Kontrollpanelen) för att hantera dina domäner.
  3. Välj din domän från rullgardinsmenyn och klicka på Manage (Hantera). I det här exemplet använder vi domänen yourcompany.com (dittföretag.com), men du ser i stället ditt eget domännamn.

Hantera knapp

4. I avsnittet Advanced Domain Settings (Avancerade domäninställningar) klickar du på Manage DNS (Hantera DNS).

Hantera DNS-länk

5. Under Manage your DNS (Hantera DNS) klickar du på fliken Advanced DNS (Avancerad DNS).

Avancerad DNS-flik

6. Använd formuläret längst ned på sidan när du vill skapa en ny TXT-post. När du lägger till den här posten påverkas inte din e-post eller webbplats.

DNS-formulär

7. Ange @ i fältet Host name (Värdnamn).
  8. På rullgardinsmenyn Type (Typ) klickar du på TXT/SPF.

TXT har valts på rullgardinsmenyn Typ

9. Klistra in hela verifieringskoden i fältet TXT Value (TXT-värde).
  10. Klicka på Add (Lägg till) och spara din nya TXT-post.

Lägg till knapp

Sidan uppdateras och du ser den nya TXT-posten.

Angiven TXT-post

Obs! Det kan ta upp till 48 timmar innan ändringen träder i kraft. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.