Media Temple: Verifiera domänen

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Hämta verifieringskoden från Google Workspace
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till din domän klickar du här och öppnar webbplatsen Media Temple.net på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. På webbplatsen Media Temple klickar du på Log in (Logga in).
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Media Temple och klicka på Login (Logga in).

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Media Temple.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På Media Temple-webbplatsen klickar du på Admin i avsnittet Tjänster för domännamnet du vill verifiera för din Google-tjänst. I det här exemplet använder vi domänen your-company.com (dittföretag.com), men du ser i stället ditt eget domännamn.

Admin-knapp

Nu visas kontrollpanelen för Media Temple.

2. Klicka på Edit DNS Zone File (Redigera DNS-zonfil) i avsnittet DNS & Zone Files (DNS- och zonfiler).

Knappen Redigera DNS-zon

3. Klicka på Add Row (Lägg till rad) att skapa en ny TXT-post från. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten.

Knappen Lägg till rad

4. Lämna fältet Name (Namn) tomt.
  5. På rullgardinsmenyn Type (Typ) klickar du på TXT.

Rullgardinsmeny för typ

6. Klistra in hela verifieringskoden i fältet Data.

Knappen Spara ändringar

7. Klicka på Save Changes (Spara ändringar) för att spara TXT-posten. En bekräftelse visas.
  8. Klicka på OK.

Zonändringar har sparats

Obs! Det kan ta upp till 48 timmar innan ändringen träder i kraft. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.