iwantmyname: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för iwantmyname® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange e-postadressen och lösenordet som du använde när du köpte domänen från iwantmyname.
  3. Klicka på Fortsätt.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för iwantmyname.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På sidan Överblick klickar du på Hantera DNS-poster.

Manage DNS records link is selected

2. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost och MX-poster automatiskt (vanligast)
    1. Klicka på katalogen för våra appar/tjänster med ett klick.

our one-click apps/services catalog link is selected.

2. Klicka på G Suite.

The G Suite link is below the G Suite logo icon

3. Klicka på Lägg till G Suite.

Add G Suite link is below the CTA "I want to".

4. I fältet G Suite-verifieringskod klistrar du in TXT-verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The TXT record is entered into the G Suite verification code field, and the Install G Suite button is below it.

5. Klicka på Installera G Suite.

Din domän verifieras och dina MX-poster för G Suites e-post för företaget läggs automatiskt till i domänens DNS-poster.

Lägg till en TXT-verifieringspost utan att konfigurera MX-poster
    1. Klicka på Redigera DNS-poster.

Under "I want to..." the Edit DNS records link is selected.

2. I fältet Värdnamn anger du @.
    3. Välj TXT på listan Typ.
    4. I fältet Värde klistrar du in verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

All fields of the TXT record are completed.

5. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    6. Klicka på Lägg till.
    7. Längst ner i DNS-posttabellen klickar du på Spara DNS-inställningar.
    Lägg till en CNAME-verifieringspost utan att konfigurera MX-poster
    1. Klicka på Redigera DNS-poster.

Under "I want to..." the Edit DNS records link is selected.

2. I fältet Underdomän klistrar du in innehållet i fältet Etikett/värd för CNAME-posten från steg 1.
    3. Välj CNAME på listan Typ.
    4. I fältet Värde klistrar du in innehållet från fältet Destination/mål för CNAME-posten från steg 1.

All fields of the CNAME record are complete.

5. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    6. Klicka på Lägg till.
    7. Längst ner i DNS-posttabellen klickar du på Spara DNS-inställningar.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.