iwantmyname: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

3. Klicka på Verifiera

En röd cirkel markerar knappen Verifiera i det första steget i guiden.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.
Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för iwantmyname® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange e-postadressen och lösenordet som du använde när du köpte domänen från iwantmyname.
  3. Klicka på Fortsätt.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för iwantmyname.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På sidan Överblick klickar du på Hantera DNS-poster.

Manage DNS records link is selected

2. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost och MX-poster automatiskt (vanligast)
    1. Klicka på katalogen för våra appar/tjänster med ett klick.

our one-click apps/services catalog link is selected.

2. Klicka på G Suite.

The G Suite link is below the G Suite logo icon

3. Klicka på Lägg till G Suite.

Add G Suite link is below the CTA "I want to".

4. I fältet G Suite-verifieringskod klistrar du in TXT-verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The TXT record is entered into the G Suite verification code field, and the Install G Suite button is below it.

5. Klicka på Installera G Suite.

Din domän verifieras och dina MX-poster för G Suites e-post för företaget läggs automatiskt till i domänens DNS-poster.

Lägg till en TXT-verifieringspost utan att konfigurera MX-poster
    1. Klicka på Redigera DNS-poster.

Under "I want to..." the Edit DNS records link is selected.

2. I fältet Värdnamn anger du @.
    3. Välj TXT på listan Typ.
    4. I fältet Värde klistrar du in verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

All fields of the TXT record are completed.

5. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    6. Klicka på Lägg till.
    7. Längst ner i DNS-posttabellen klickar du på Spara DNS-inställningar.
    Lägg till en CNAME-verifieringspost utan att konfigurera MX-poster
    1. Klicka på Redigera DNS-poster.

Under "I want to..." the Edit DNS records link is selected.

2. I fältet Underdomän klistrar du in innehållet i fältet Etikett/värd för CNAME-posten från steg 1.
    3. Välj CNAME på listan Typ.
    4. I fältet Värde klistrar du in innehållet från fältet Destination/mål för CNAME-posten från steg 1.

All fields of the CNAME record are complete.

5. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    6. Klicka på Lägg till.
    7. Längst ner i DNS-posttabellen klickar du på Spara DNS-inställningar.
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.