DNSimple: Verifiera din domän

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som Google Workspace, Essentials eller Cloud Identity. Om du har Google Workspace kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Hämta verifieringskoden från Google Workspace
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du DNSimple®-webbplatsen på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Klicka på Logga in uppe till höger på startsidan för DNSimple.
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från DNSimple.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till din kontoinformation kan du återställa lösenordet eller kontakta DNSimples support.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på alternativet DNS bredvid den domän du vill verifiera för G Suite från DNSimple-översikten.

Till höger om domännamnet har DNS-alternativet (Hoppa till DNS-poster) valts.

2. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. På sidan Poster klickar du på Lägg till post och väljer TXT.

TXT har valts från rullgardinsmenyn Lägg till post.

2. Lämna fältet Name (Namn) tomt.
    3. I fältet Innehåll klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.
    4. I fältet TTL lämnar du standardvärdet 1 timme.

TXT-verifieringsposten har angetts i fältet Innehåll och knappen Lägg till post har valts.

5. Klicka på Lägg till post.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. På sidan Poster klickar du på Lägg till post och väljer CNAME.

CNAME har valts från rullgardinsmenyn Lägg till post.

2. I fältet Namn anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I fältet Innehåll anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål fält från steg 1.

Alla fält i CNAME-poster är ifyllda och knappen Lägg till post har valts.

4. I fältet TTL lämnar du standardvärdet 1 timme.
    5. Klicka på Lägg till post.
Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.