Wix: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Öppna alla   |   Stäng alla

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. Lämna konfigurationsanvisningarna för G Suite öppna.
  2. Öppna ett nytt webbläsarfönster och gå till webbplatsen för Wix®.
  3. Ange din e-postadress och lösenordet som du skapade när du öppnade ditt Wix-konto på Wix-inloggningssidan.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte vet ditt användarnamn och lösenord klickar du på Glömt lösenord? för att återställa lösenordet eller kontakta Wix support.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på nedåtpilen "" uppe till höger bredvid ditt användarnamn.

Menyn Användarnamn är öppen och Domäner har valts.

2. Klicka på Domäner.
  3. Bredvid domänen du vill verifiera klickar du på Mer "".
  4. Klicka på Hantera DNS-poster.

Hantera DNS-poster har valts på rullgardinsmenyn Mer.

5. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. På startsidan Hantera DNS-poster rullar du ned till tabellen TXT (Text).
    2. I tabellen TXT-poster (Text) klickar du på + Lägg till post.

Alternativet Lägg till post visas i TXT-tabellen (textposter).

3. Låt fältet Värdnamn vara tomt.
    4. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

Fälten för TXT-verifieringsposten har fyllts i.

5. I fältet TTL lämnar du standardvärdet 1 timme.
    6. Klicka på Spara.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. På startsidan för Hantera DNS-poster rullar du ned till tabellen CNAME-poster (Alias).
    2. Rulla ned till avsnittet CNAME (Alias) och klicka på + Lägg till ytterligare.

Lägg till post visas under tabellen CNAME-post (Alias).

3. I det fältet CNAME-postfältet Värdnamn anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.

Posttexten läggs till automatiskt före ditt domännamn.

4. I fältet Värde/destination anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.

CNAME-posten anges i CNAME-fälten i Wix och knappen Spara är markerad.

5. I fältet TTL lämnar du standardvärdet 1 timme.
    6. Klicka på Spara.
    7. Om du får ett varningsmeddelande om att ändra dina CNAME-poster klickar du på Spara ändringar.

Varningen Redigera dina DNS-poster visas med knappen Spara ändringar markerad.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.