Wix: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. Lämna konfigurationsguiden för G Suite öppen.
  2. Öppna ett nytt webbläsarfönster och gå till webbplatsen för Wix®.
  3. Ange din e-postadress och lösenordet som du skapade när du öppnade ditt Wix-konto på Wix-hemsidan.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte vet ditt användarnamn och lösenord klickar du på Glömt lösenord? för att återställa lösenordet eller kontakta Wix support.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster

1. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil uppe till höger bredvid ditt användarnamn.

Menyn Användarnamn är öppen och Domäner har valts.

2. Klicka på Domäner.
  3. Bredvid domänen du vill verifiera klickar du på Mer 더보기.

Listan Mer visas och Hantera DNS-poster har valts.

4. Klicka på Hantera DNS-poster.
  5. På sidan Hantera DNS-poster bläddrar du ned till delen TXT (Text).
  6. Klicka på + Lägg till post.
  7. Låt fältet Värdnamn vara tomt.
  8. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.
  9. I fältet TTL lämnar du standardvärdet 1 timme.

TXT-fälten har fyllts i och knappen Spara har valts.

10. Klicka på Spara.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.