Namecheap: Verifiera din domän

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Namecheap4® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. På webbplatsen Namecheap klickar du på Sign In (Logga in) uppe till vänster.
  3. Ange användarnamnet och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Namecheap och klicka på Sign in (Logga in).

Rullgardinsmeny för inloggning

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Namecheap.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På namnet Namecheap klickar du på Hantera bredvid domänen du vill verifiera med din Google-tjänst. I det här exemplet använder vi domänen kitbeat.org, men du ser i stället ditt eget domännamn.

Hantera knapp på domänöversikt

2. Klicka på fliken Advanced DNS (Avancerad DNS) i domänöversikten.

Avancerad DNS-flik

3. Rulla ned och klicka på Add New Record (Lägg till ny post) under värdposttabellen.

Knappen Lägg till ny inspelning

4. Välj TXT Record (TXT-post) från rullgardinsmenyn med posttyper.

TXT har valts på rullgardinsmenyn Typ.

5. Klistra in hela verifieringskoden i fältet Value (Värde).

Verifieringsposten har klistrats in i fältet Värde.

6. Ange @ i fältet Värd

7. Lämna fältet TTL inställt på Automatic (Automatiskt).

8. Klicka på den gröna bockmarkeringen och spara TXT-posten.

Den gröna kryssrutan sparar ändringarna

Obs! Det kan ta upp till 48 timmar innan ändringen tillämpats. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.