Foutmeldingen voor de SMTP-relayservice

Mail relay denied (Doorsturen van e-mail geweigerd)
  • E-mails worden gestuurd vanuit een domein of via een IP-adres dat niet is geregistreerd in Google Workspace. Log in op uw Google Workspace-account en controleer of het IP-adres van uw verzendapparaat is geregistreerd in de instellingen voor de SMTP-relayservice van Google Workspace. Zie Instelling SMTP-relayservice voor meer informatie.
  • Het domein met het geconfigureerde beleid kan niet juist worden geïdentificeerd. Zorg dat de verzendende client de juiste waarde gebruikt voor de HELO-opdracht (het beste is de FQDN-naam (fully qualified domain name) van het verzendende apparaat en dat de SMTP-afzender (MAIL FROM:) het verzendadres juist identificeert (MAIL FROM:<gebruiker@example.com>).
Invalid credentials for relay (Ongeldige inloggegevens voor doorsturen)

Het IP-adres dat u heeft geregistreerd in de instelling voor de Google Workspace SMTP-relayservice komt niet overeen met het domein van het account waaruit dit e-mailbericht wordt gestuurd. Als u e-mails wilt doorsturen vanuit een domein dat niet is geregistreerd in uw Google Workspace-account, moet u de e-mailserver zo instellen dat SMTP AUTH wordt gebruikt om het verzenddomein te identificeren of dat een van uw domeinnamen wordt opgegeven in de HELO- of EHLO-opdracht. Zie Instelling SMTP-relayservice voor meer informatie.

Daily SMTP relay limit exceeded for customer (Dagelijkse SMTP-relaylimiet bereikt voor klant)

De klant heeft de dagelijkse SMTP-relaylimiet bereikt. Zie Instelling SMTP-relayservice voor verzendlimieten van de SMTP-relayservice. Of neem contact op met uw beheerder voor hulp.

Peak SMTP relay limit exceeded for customer (Piek-SMTP-relaylimiet bereikt voor klant)

Dit is een tijdelijke fout. De klant heeft de piek-SMTP-relaylimiet bereikt en doorgestuurde e-mails voor de klant worden tijdelijk omgeleid. Zie Instelling SMTP-relayservice voor verzendlimieten van de SMTP-relayservice.

Daily SMTP relay limit exceeded for user (Dagelijkse SMTP-relaylimiet bereikt voor gebruiker)

De gebruiker heeft zijn dagelijkse SMTP-relaylimiet bereikt. Zie Instelling SMTP-relayservice voor verzendlimieten van de SMTP-relayservice. Of neem contact op met uw beheerder voor hulp.

Het bericht heeft te veel ontvangers

Er geldt een limiet van 100 ontvangers per SMTP-transactie voor smtp-relay.gmail.com. Als u berichten naar meerdere ontvangers wilt sturen, start u nog een transactie (nieuwe SMTP-verbinding of RSET-opdracht).

Opmerkingen:

• Foutmeldingen worden wellicht niet altijd weergegeven. Dit kan een aantal redenen hebben. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de servers aan de afzenderzijde geen weigerichtsberichten accepteren of de verzendclient geen e-mailmeldingen kan ontvangen omdat de afzender een apparaat is, zoals een printer of scanner.
  • Als de foutmeldingen de Google-servers hebben bereikt, kunnen ze worden getraceerd met 'Zoeken in e-maillogboeken'.
  • Als de afzender verzendlogboeken bijhoudt, kan deze de foutmeldingen traceren in de logboeken.