DreamHost: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för Dreamhost® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Dreamhost.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Dreamhost.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Domäner följt av Hantera domäner till vänster.

Manag Domains

2. Bläddra ner på skärmen tills du ser den domän som du vill verifiera med din Google-tjänst.
  3. Under domännamnet klickar du på DNS och visar inställningarna för domänen.

DNS is selected under the domain name.

Obs! Om du ser ett varningsmeddelande om att ändra dina DNS-inställningar kan du bortse från det. Om du lägger till TXT-posten skadas inte webbplatsen eller DNS-inställningarna.

4. Rulla ned till avsnittet Lägg till anpassad DNS-post.
  5. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Lämna fältet Namn tomt.
    2. Klicka på listrutan Typ och välj TXT.

TXT is selected from the Type drop-down list.

3. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The TXT record fields are all completed.

4. Klicka på Lägg till post nu.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. I fältet Namn anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    2. Klicka på listrutan Typ och välj CNAME.

CNAME is selected from the Type list.

3. I fältet Värde/destination anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1.

All of the CNAME record fields are completed.

4. Klicka på Lägg till post nu.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.