DreamHost: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som Google Workspace, Essentials eller Cloud Identity. Om du har Google Workspace kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på kontot.

Så här verifierar du

Öppna alla   |   Stäng alla

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. Lämna Googles administratörskonsol öppen.
  2. Öppna ett nytt webbläsarfönster eller en ny flik och öppna webbplatsen Dreamhost .
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Dreamhost.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Dreamhost.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Domäner följt av Hantera domäner till vänster.

Hantera domäner

2. Bläddra ner på skärmen tills du ser den domän som du vill verifiera med din Google-tjänst.
  3. Under domännamnet klickar du på DNS och visar inställningarna för domänen.

En röd cirkel markerar DNS-alternativet under domännamnet.

Obs! Om du ser ett varningsmeddelande om att ändra dina DNS-inställningar kan du bortse från det. Om du lägger till TXT-posten skadas inte webbplatsen eller DNS-inställningarna.

4. Rulla ned till avsnittet Lägg till anpassad DNS-post.
  5. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Lämna fältet Namn tomt.
    2. Klicka på listrutan Typ och välj TXT.

TXT har valts från rullgardinsmenyn Typ.

3. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

TXT-postens fält är ifyllda.

4. Klicka på Lägg till post nu.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. I fältet Namn anger du innehållet i konfigurationsanvisningarna Etikett/värd på administratörskonsolen från steg 1.
    2. Klicka på listrutan Typ och välj CNAME.

CNAME har valts från listan Typ.

3. I fältet Värde anger du innehållet från fältet Destination/mål i administratörskonsolens konfigurationsanvisningar från steg 1.

Alla CNAME-postfält är ifyllda.

4. Klicka på Lägg till post nu.
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

Google Workspace: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med ditt Google Workspace-konto.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.