DreamHost: Verifiera domänen

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Så här verifierar du

Öppna alla   |   Stäng alla

Steg 1: Få din unika verifieringspost
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. Lämna Googles administratörskonsol öppen.
  2. Öppna ett nytt webbläsarfönster eller en ny flik och öppna webbplatsen Dreamhost .
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Dreamhost.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Dreamhost.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Domäner följt av Hantera domäner till vänster.

Hantera domäner

2. Bläddra ner på skärmen tills du ser den domän som du vill verifiera med din Google-tjänst.
  3. Under domännamnet klickar du på DNS och visar inställningarna för domänen.

En röd cirkel markerar DNS-alternativet under domännamnet.

Obs! Om du ser ett varningsmeddelande om att ändra dina DNS-inställningar kan du bortse från det. Om du lägger till TXT-posten skadas inte webbplatsen eller DNS-inställningarna.

4. Rulla ned till avsnittet Lägg till anpassad DNS-post.
  5. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Lämna fältet Namn tomt.
    2. Klicka på listrutan Typ och välj TXT.

TXT har valts från rullgardinsmenyn Typ.

3. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

TXT-postens fält är ifyllda.

4. Klicka på Lägg till post nu.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. I fältet Namn anger du innehållet i konfigurationsanvisningarna Etikett/värd på administratörskonsolen från steg 1.
    2. Klicka på listrutan Typ och välj CNAME.

CNAME har valts från listan Typ.

3. I fältet Värde anger du innehållet från fältet Destination/mål i administratörskonsolens konfigurationsanvisningar från steg 1.

Alla CNAME-postfält är ifyllda.

4. Klicka på Lägg till post nu.
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.