Uw Google-accountpincode beheren op Android-apparaten

Als u al een viercijferige Google-accountpincode heeft, voert u deze in de eerste keer dat u de Google Beheerdersconsole-app opent en erbij inlogt. Als u nog geen pincode heeft, wordt u gevraagd er een te maken als u de app opent.

U beheert uw Google-accountpincode in de Beheerdersconsole-app. U heeft daarbij de volgende opties:

Over uw Google-accountpincode

Met een pincode blijft uw beheerde Google-account veilig en kunnen wijzigingen alleen worden aangebracht door geautoriseerde beheerders van uw organisatie.

De pincode werkt op elk apparaat. Als andere mensen uw apparaat gebruiken terwijl u bent ingelogd, kunnen ze de Google Beheerdersconsole-app niet gebruiken of uw beheerdersgegevens openen, tenzij ze de pincode weten.

De pincode wordt ook gebruikt in andere Google-services, zoals bij het goedkeuren van aankopen in Google Play.

De pincode is niet:

• Het wachtwoord dat u gebruikt om in te loggen op uw beheerde Google-account.
  • De pincode die of het wachtwoord dat u gebruikt om uw mobiele apparaat te ontgrendelen. U kunt dezelfde pincode gebruiken voor uw apparaat en uw Google-account om deze eenvoudiger te onthouden.

Meer informatie over uw Google-accountpincode.

Een pincode maken of wijzigen

1. Open de Google Beheerdersconsole-app .
  2. Schakel indien nodig naar uw beheerdersaccount: tik op Menu and then pijl-omlaag om een ander account te kiezen.
  3. Voer indien nodig uw Google-pincode in.
  4. Tik op Menu and then Instellingen.
  5. Kies een optie:
    • Als u een nieuwe pincode wilt maken, tikt u op Pincode instellen.
    • Als u de pincode wilt updaten, tikt u op Pincode wijzigen.

Opmerking: Als u uw pincode hier maakt of wijzigt, geldt deze voor alle Google-services waarin de pincode moet worden gebruikt.

Kiezen of de pincode is vereist om de app te gebruiken

1. Open de Google Beheerdersconsole-app .
  2. Schakel indien nodig naar uw beheerdersaccount: tik op Menu and then pijl-omlaag om een ander account te kiezen.
  3. Voer indien nodig uw Google-pincode in.
  4. Tik op Menu and then Instellingen.
  5. Tik op Vragen naar pincode om dit aan of uit te zetten.

Bent u uw pincode vergeten?

1. Open de Google Beheerdersconsole-app .
  2. Tik op het scherm Google-pincode invoeren op Pincode vergeten?.
  3. Log in op uw beheerdersaccount en volg de stappen om de pincode te wijzigen.