Vad är konfigurationshanteraren?

Konfigurationshanteraren är ett steg-för-steg-gränssnitt i Google Cloud Directory Sync (GCDS). Du använder konfigurationshanteraren för att skapa, testa och köra en synkronisering.

Använd konfigurationshanteraren för att ...

• konfigurera och testa en anslutning till Google-kontot och LDAP-servern
  • konfigurera vilka användare, grupper och andra data som ska synkroniseras
  • konfigurera regler för att utelämna data, till exempel användare eller grupper, från en synkronisering.
  • ställa in aviseringar och loggning
  • verifiera inställningarna genom att köra en simulerad synkronisering
  • köra en manuell synkronisering.

Läs konfigurationstips

• Om du planerar att installera GCDS på en 64-bitars kompatibel server använder du 64-bitarsversionen av GCDS. Denna version presterar bättre än andra versioner när du behöver synkronisera stora mängder data.
  • Anslut till din LDAP-server med en användare som har minimalt med behörigheter. Du kan konfigurera GCDS med en LDAP-användare som bara har läsbehörighet till LDAP-katalogen. Om konfigurationen tillåter det kan du även konfigurera en LDAP-användare anonymt.
  • Om du använder GCDS med en Microsoft Active Directory-server eller OpenLDAP kan du förenkla konfigurationen genom att använda standardvärdena i konfigurationshanteraren.
  • Simulera en synkronisering innan du utför en riktig. Om du uppgraderar GCDS eller ändrar en konfiguration simulerar du en synkronisering igen. Om du inte gör det kan du av misstag radera ett konto eller begränsa en användare.
  • Du måste lägga till minst en användarregel innan du kör en synkronisering. Även om du bara använder GCDS för att synkronisera grupper lägger du till en användarregel, annars misslyckas synkroniseringen.

Starta synkroniseringskonfigurationen

Se Ställa in synkronisering med konfigurationshanteraren.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.