Systemkrav

Innan du installerar Google Cloud Directory Sync (GCDS) måste du uppfylla följande krav.

Google-konto

Du behöver ett av följande konton:

• Ett Google-konto eller Cloud Identity-konto
  • Ett konto som avancerad administratör för Google Workspace eller Cloud Identity

GCDS-server

Operativsystem

GCDS-servern kräver ett av följande operativsystem:

• Microsoft Windows
    • GCDS stöds på Windows 7, 8 och 10 samt Windows Server 2008, 2012, 2016, 2019 och 2022.
    • Du måste vara administratör på Windows-servern för att installera GCDS.
  • Linux
    • Om du använder en 32-bitarsversion av GCDS på ett 64-bitars Linux-system installerar du ett 32-bitars libc (som libc6-i386).
    • Installera ett grafiskt användargränssnitt (GUI) på GCDS-servern eller få åtkomst till en annan server med ett GUI. (Om du använder en annan server auktoriserar du om konfigurationsfilen. Mer information finns i Använda en konfigurationsfil med olika datorer eller användare.)

Maskinvarukrav

För bästa möjliga GCDS-prestanda rekommenderar vi följande:

• Minst en processor med två kärnor.
  • Minst 5 GB hårddiskutrymme för loggfiler och data. Om du kör loggningsnivån DEBUG eller INFO kan du behöva mer ledigt utrymme för ytterligare loggdata.
  • Hur mycket ledigt RAM-minne (RAM) som krävs beror på hur stor din data är:

Obs! Du kan behöva öka mängden ledigt RAM-minne. Mer information finns i Vad händer om jag ser minnesrelaterade fel?

Antal enheter* Rekommenderad mängd ledigt RAM
    Färre än 10 000 1 GB
    10 000–200 000 2–4 GB
    200 000+ 8 GB

* Enheterna inkluderar resurser, till exempel användare, grupper, gruppmedlemmar, organisationsenheter och kontakter.

LDAP-server

Microsoft Azure Active Directory (Azure AD) stöds inte. Om du vill synkronisera med Azure AD använder du Directory Sync.

Alla versioner av LDAP stöds. Du behöver:

• LDAP-administratörsåtkomst till katalogservern
  • Nätverksåtkomst till LDAP-servern (du behöver inte köra GCDS på LDAP-servern)
  • Läsbehörigheter i LDAP-servern för de organisationsenheter som du vill synkronisera
  • En LDAP-webbläsare som kan läsa och bläddra bland din LDAP-katalogserverdata
  • GCDS-åtkomst till användarinformationen från LDAP-servern

Nätverkskrav

Kryptering

• GCDS till LDAP:
    • Krypteras av SSL när anslutningstypen som valts i Konfigurationshanteraren är LDAP+SSL.
    • Ingen kryptering används om den valda anslutningstypen är Standard LDAP.
  • Anslutningar mellan GCDS och Google krypteras med HTTPS.

Insats och kunnande

• LDAP-katalog – kännedom om LDAP-data. Det är också bra att känna till LDAP-frågespråket.
  • Nätverkskunnande – kunskap om nätverk och säkerhetsinställningar för intern och utgående trafik. Kan konfigurera e-postservrar för aviseringstrafik.
  • Kunskap om din användarbas – kan identifiera vilka LDAP-poster som representerar aktuella användare och grupper

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.