DirectAdmin: MX-records instellen

Introductie

Als u uw MX-records wilt updaten bij deze Domain Name System-provider (DNS), moet u eerst weten hoe MX-records werken en hoe u ze kunt instellen voor Google Workspace in het algemeen.

Stappen

1. Log in bij DirectAdmin.
  2. Zorg dat u zich op het User Level (Gebruikersniveau) bevindt.
  3. Selecteer het domein waarvoor u de MX-records wilt bewerken. (Als u slechts 1 domein in uw account heeft, hoeft u dit niet te doen.)
  4. Klik onder het gedeelte E-Mail Menu (E-mailmenu) op MX Records (MX-records).
  5. Vink het vakje aan naast eventuele MX-records die er al staan en klik op Delete Selected (Geselecteerde verwijderen). Verwijder alle bestaande MX-records op deze manier.
  6. Als u uw e-mails wilt laten doorsturen naar uw Google Workspace-account, moet u nieuwe MX-records toevoegen aan uw domein. U moet de volgende records toevoegen:

MX Serveradres Prioriteit
    ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
    ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
    ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
    ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
    ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
    Opmerking: Deze waarden zijn van de e-mailservers van Google. Er zijn 5 servers, voor het geval er een niet werkt of onderhoud nodig heeft.
  7. Voer de eerste MX-record van de tabel in het open tekstveld in. Voeg na de hostnaam een punt (.) toe.
  8. Selecteer het prioriteitsniveau in het dropdownmenu. Als u de prioriteitswaarden in de tabel hierboven niet kunt kiezen, selecteert u het laagste getal voor de eerste record, het een-na-laagste getal voor de tweede en derde record en het hoogste getal voor de laatste twee records.
  9. Klik op Add (Toevoegen).
  10. Herhaal stap 6-9 totdat alle 5 de MX-records zijn toegevoegd.
Houd er rekening mee dat het wel 72 uur kan duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd, afhankelijk van de TTL (time to live) die voor uw records is geconfigureerd. Totdat records wereldwijd zijn bijgewerkt, ontvangt u nog steeds verkeer op uw oude server.

Problemen oplossen

Volg de stappen in Problemen met MX-records oplossen om uw DNS-installatie te herstellen.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.