MX-records bij DirectAdmin

Inleiding

Als u uw MX-records wilt bijwerken met deze DNS-provider (Domain Name System), moet u eerst begrijpen hoe MX-records werken en leren hoe u deze kunt configureren voor G Suite in het algemeen.

Stappen

1. Log in bij DirectAdmin.
  2. Zorg dat u zich op het User Level (Gebruikersniveau) bevindt.
  3. Selecteer het domein waarvoor u de MX-record wilt bewerken. (Als u slechts één domein in uw account heeft, hoeft u dit niet te doen.)
  4. Klik onder de sectie E-Mail Menu op MX Records.
  5. Vink het vakje aan naast eventuele MX-records die er al staan en klik op Delete Selected (Geselecteerde verwijderen). Verwijder alle bestaande MX-records op deze manier.
  6. Als u uw e-mailadres naar uw G Suite-account wilt laten verwijzen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:

MX Serveradres Prioriteit
    ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
    ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
    ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
    ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
    ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
    Opmerking: Deze waarden zijn van de e-mailservers van G Suite. We hebben vijf servers vermeld, voor het geval er een niet werkt of onderhoud nodig heeft.
  7. Voer de eerste MX-record van de tabel in het open tekstveld in. Voeg na de hostnaam een punt (.) toe.
  8. Selecteer het prioriteitsniveau in het dropdown-menu. Selecteer het laagste getal voor de eerste record.
  9. Klik op Add (Toevoegen).
  10. Herhaal stap 6-9 totdat alle vijf MX-records zijn toegevoegd.
Houd er rekening mee dat het wel 72 uur kan duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd, afhankelijk van de TTL (time to live) die voor uw records is geconfigureerd. Totdat records wereldwijd zijn bijgewerkt, ontvangt u nog steeds verkeer op uw oude server.

Problemen oplossen

Volg de stappen in Problemen met MX-records oplossen om uw DNS-installatie te herstellen.