Drive en Documenten aan- of uitzetten voor gebruikers

Als beheerder kunt u Google Drive aan- of uitzetten voor mensen in uw organisatie. Met deze instelling bepaalt u ook de toegang tot Editors van Google Documenten, zoals Google Documenten, Sites en Apps Script. In de meeste gevallen staat de service Drive en Documenten standaard aan voor uw organisatie.

Als Drive en Documenten uitstaan

Gebruikers kunnen het volgende niet doen:

• Bestanden openen of maken in Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren, Sites en Apps Script. Als Drive en Documenten uitstaan voor een bestandseigenaar, kunnen andere gebruikers voor wie Drive en Documenten aanstaan en met wie het bestand is gedeeld, het bestand nog steeds openen.
  • Google-formulieren indienen waarvoor ze documenten moeten delen buiten uw organisatie.
  • Bestanden uploaden naar ruimtes in het geïntegreerde Gmail. Meer informatie over geïntegreerde Gmail
  • Gebruik aangepaste e-mailindelingen in Gmail.

Beheerders hebben beperkte toegang tot instellingen voor bestanden delen:

Als u wilt dat gebruikers Drive kunnen gebruiken, maar geen bestanden kunnen maken in Documenten, Spreadsheets en andere Editors van Documenten, zet u de service Drive en Documenten aan en zet u documenten maken uit.

Bepalen wie in uw organisatie Drive en Editors van Documenten kan gebruiken

Voordat u begint: als u de service wilt in- of uitschakelen voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang te beheren per afdeling) of in een toegangsgroep (om de toegang te beheren voor gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
    Drive
  3. Klik op Servicestatus.
  4. Als u een service wilt aan- of uitzetten voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Aan voor iedereen of Uit voor iedereen. Klik dan op Opslaan.

5. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de geüpdatete instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klikt u op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschrijven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
        Opmerking: Bekijk meer informatie over de organisatiestructuur.
  6. Als u een service wilt inschakelen voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Zie Services inschakelen voor toegangsgroepen voor meer informatie.
Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie