Tillåta appar från tredje part för filer på Drive

Som administratör styr du om användarna kan öppna Drive-filer med appar från tredje part och Google Apps-skript som använder \Google Drive API. Dessa appar (exempelvis de som finns i G Suite Marketplace) kan användas för att redigera bilder och videor, faxa och signera dokument, hantera projekt, skapa flödesdiagram med mera.

Du även styra om användarna i organisationen kan använda Drive API för att programmatiskt få åtkomst till Drive-innehåll från domänen.

Tillåt appar från tredje part att jobba med filer som lagras på Drive

1. Logga inGoogles administratörskonsol.
  2. Klicka på Appar> G Suite > Drive och dokument > Funktioner och appar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.

Du kan bara välja en organisationsenhet eller grupp för den här funktionen om du har G Suite Enterprise, Business, Education, Nonprofits eller Drive Enterprise. (Jämför G Suite-utgåvor.)

4. I avsnittet Drive SDK markerar du Tillåt användarna att få åtkomst till Google Drive med Drive SDK API.

Om du väljer det här alternativet:

• användarna kan öppna filer med appar från tredje part och skript som använder Drive API
    • användarna i organisationen kan skapa program eller skript som använder Drive API för att få åtkomst till data från domänen

Viktigt! den här Inställningen påverkar inte appar från G Suite Marketplace. Läs mer om hur du installerar och hanterar Marketplace-appar

5. Klicka på Spara.

Få support för appar från tredje part

Appar från tredje part stöds inte av Google. Problem med en app från tredje part måste hanteras av den externa leverantören. Information om hur du hittar kontaktuppgifter för appar från tredje part finns i Använda Google Drive-appar.