Tillåt appar från tredje part för filer på Drive

Som administratör bestämmer du om användarna kan öppna Drive-filer med appar från tredje part och Google Apps-skript som använderAPI för Google Drive. De här apparna kan användas (till exempel de som finns på Google Workspace Marketplace) om du vill redigera bilder och videor, faxa och signera dokument, hantera projekt, skapa flödesdiagram med mera.

Du även styra om användarna i organisationen kan använda Drive API för att programmatiskt få åtkomst till Drive-innehåll från domänen.

Tillåt appar från tredje part att jobba med filer som lagras på Drive

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Funktioner och appar.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  5. I avsnittet Drive SDK markerar du Tillåt användarna att få åtkomst till Google Drive med Drive SDK API.

Om du väljer det här alternativet:

• användarna kan öppna filer med appar från tredje part och skript som använder Drive API
    • användarna i organisationen kan skapa program eller skript som använder Drive API för att få åtkomst till data från domänen

Viktig! Alla appar från tredje part som använder Drive API, inklusive appar från Google Workspace Marketplace, fungerar inte när den är inställningen är inaktiverad. Det är enbart Google Workspace Marketplace-appar som har installerats av en administratör som fungerar. De påverkas inte av denna inställning. Läs mer om hur du installerar och hanterar Marketplace-appar

6. Klicka på Spara.

Få support för appar från tredje part

Appar från tredje part stöds inte av Google. Problem med en app från tredje part måste hanteras av den externa leverantören. Läs mer om hur du hittar kontaktuppgifter för appar från tredje part i Använda Google Drive-appar.