Apps van derden toestaan voor Drive-bestanden

Als beheerder bepaalt u of gebruikers Drive-bestanden kunnen openen met apps van derden en Google Apps Scripts die de Google Drive API gebruiken. Mensen kunnen deze apps (zoals de apps in de Google Workspace Marketplace) gebruiken om bijvoorbeeld afbeeldingen en video's te bewerken, documenten te faxen en te ondertekenen, projecten te beheren en stroomdiagrammen te maken.

U bepaalt ook of mensen in uw organisatie de Drive API kunnen gebruiken om programmatisch toegang tot Drive-content uit uw domein te krijgen.

Toestaan dat apps van derden werken voor bestanden die zijn opgeslagen in Drive

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Functies en apps.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Vink in het gedeelte Drive SDK het vakje aan voor Gebruikers toestaan Google Drive te openen met de Drive SDK API.

Wanneer u deze optie kiest, geldt het volgende:

• Gebruikers kunnen Drive-bestanden openen met apps van derden en scripts die de Drive API gebruiken
    • Mensen in uw organisatie kunnen programma's of scripts maken die de Drive API gebruiken om toegang te krijgen tot gegevens uit uw domein

Belangrijk: Alle apps van derden die gebruikmaken van de Drive API, waaronder apps uit de Google Workspace Marketplace, zullen niet werken wanneer deze instelling is uitgezet. Alleen Google Workspace Marketplace-apps die zijn geïnstalleerd door een beheerder zullen werken en worden niet beïnvloed door deze instelling.Bekijk meer informatie over het installeren en beheren van Marketplace-apps

6. Klik op Opslaan.

Support voor apps van derden

U kunt geen support van Google krijgen voor apps van derden. Als u problemen ondervindt met een app van derden, moet u dit opnemen met de verkoper van de app. Zie Google Drive-apps gebruiken voor meer informatie over hoe u contactgegevens kunt vinden voor apps van derden.