Archiveren in- of uitschakelen voor een groep

Voor deze functie moet Google Groups for Business worden ingeschakeld.

Als beheerder of groepseigenaar kunt u posts bewaren in het online forum, zodat leden ze altijd kunnen bekijken. Groepsleden kunnen ook posts krijgen via e-mail, afhankelijk van hun instellingen voor groepsmails.

Als archiveren is ingeschakeld, kunnen leden die ervoor kiezen e-mailupdates te ontvangen, posts lezen en erop reageren in het online forum, via e-mail of allebei. Als ze geen e-mailupdates ontvangen, hebben ze online toegang tot posts.

Als u het archiveren van berichten uitschakelt voor een groep, blijven oude berichten gearchiveerd in het online forum. Nieuwe posts worden niet toegevoegd. Groepsleden die e-mailupdates ontvangen, kunnen deze lezen en erop reageren via e-mail. Groepsleden die geen e-mailupdates ontvangen, zien geen nieuwe posts.

Stappen om archiveren in of uit te schakelen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Discussiegroepen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Discussiegroepen te zien.

3. Plaats de muisaanwijzer op een groep en klik op Instellingen bewerken.
  4. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen. U gaat naar de pagina Toegangsrechten van de groep in de service Groups for Business.
  5. Klik links op Informatie en dan Inhoudsbeheer.
  6. Als u archiveren wilt inschakelen, vinkt u het vakje aan voor Berichten aan de groep archiveren. Als u archiveren wilt uitschakelen, haalt u het vinkje weg.
  7. Klik bovenaan op Opslaan.