Groepen beheren

Archiveren in- of uitschakelen voor een groep

Voor deze functie moet Google Groups for Business worden ingeschakeld.

Als beheerder of groepseigenaar kunt u posts bewaren in het online forum, zodat leden ze altijd kunnen bekijken. Groepsleden kunnen ook posts krijgen via e-mail, afhankelijk van hun instellingen voor groepsmails.

Als archiveren is ingeschakeld, kunnen leden die ervoor kiezen e-mailupdates te ontvangen, posts lezen en erop reageren in het online forum, via e-mail of allebei. Als ze geen e-mailupdates ontvangen, hebben ze online toegang tot posts.

Als u het archiveren van berichten uitschakelt voor een groep, blijven oude berichten gearchiveerd in het online forum. Nieuwe posts worden niet toegevoegd. Groepsleden die e-mailupdates ontvangen, kunnen deze lezen en erop reageren via e-mail. Groepsleden die geen e-mailupdates ontvangen, zien geen nieuwe posts.

Stappen om archiveren in of uit te schakelen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op een groep en klik op Instellingen bewerken.
  4. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen. U gaat naar de pagina Toegangsrechten van de groep in de service Groups for Business.
  5. Klik links op Informatie and then Inhoudsbeheer.
  6. Als u archiveren wilt inschakelen, vinkt u het vakje aan voor Berichten aan de groep archiveren. Als u archiveren wilt uitschakelen, haalt u het vinkje weg.
  7. Klik bovenaan op Opslaan.