Inbox by Gmail beheren

Niet beschikbaar voor Data Located-klanten

Inbox by Gmail helpt u de vele e-mails die u dagelijks ontvangt te ordenen. Meer informatie over Inbox by Gmail.

Als domeinbeheerder kunt u bepalen of Inbox beschikbaar is voor uw hele domein of voor specifieke organisatie-eenheden.

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Appsen vervolgensG Suiteen vervolgensGmailen vervolgensGeavanceerde instellingen.

Tip: Scrol naar beneden op de Gmail-pagina om 'Geavanceerde instellingen' te zien.

3. Scrol op het tabblad Algemene instellingen naar Eindgebruikersinstellingen > Inbox by Gmail. Als u de toegang tot Inbox wilt bepalen voor een organisatie-eenheid, klikt u op de naam van de organisatie-eenheid in de lijst Organisaties.
  4. Lees de belangrijke overwegingen voor het inschakelen van Inbox by Gmail. U moet deze punten lezen en begrijpen voordat u de volgende stappen uitvoert.
  5. Vink de vakjes aan of verwijder de vinkjes in de sectie Inbox by Gmail om Inbox in of uit te schakelen.
  6. Klik op Opslaan. Het kan 48 uur duren voordat de wijziging in werking treedt.

Veelgestelde vragen

Hebben gebruikers in mijn organisatie toegang tot Inbox?

Nadat u Inbox heeft ingeschakeld in de beheerdersconsole, heeft iedereen in uw organisatie toegang tot Inbox.

Hoe werkt Inbox samen met Gmail?

Team Gmail heeft Inbox gemaakt om u een nieuwe manier te bieden georganiseerd te blijven. Gmail en Inbox synchroniseren met elkaar. Wat u dus in de ene app doet of maakt, wordt overgedragen naar de andere app, inclusief conceptberichten en uw contacten. Als u een bericht snoozet in Inbox, wordt deze gesnoozed in Gmail. Het bericht komt op hetzelfde tijdstip weer terug in beide postvakken. Sommige functies, zoals herinneringen en het vastzetten van berichten, maken echter alleen onderdeel uit van Inbox. Hiermee wordt in Gmail dus niets gedaan.

Kunnen gebruikers teruggaan naar hun bestaande Gmail?

Ja. Nadat uw gebruikers zijn aangemeld voor Inbox, hebben ze toegang tot beide programma's. Ze kunnen Inbox by Gmail of Gmail gebruiken, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeur. Ze hoeven niet het ene of het andere programma te kiezen.

Kan ik Inbox by Gmail weer uitschakelen nadat ik het heb ingeschakeld?

Ja, u kunt het vinkje verwijderen in de sectie Inbox by Gmail en zo de toegang tot Inbox uitschakelen voor gebruikers in uw domein. Ze hebben dan nog steeds toegang tot hun berichten via Gmail.

Hoe werkt Inbox by Gmail met Vault?

Vault biedt volledige ondersteuning voor Inbox, maar houd rekening met het volgende:

• Groepen in Inbox zijn vergelijkbaar met labels in Gmail, maar er zijn een paar verschillen. In Vault zijn groepen en labels hetzelfde.
  • In Gmail kunt u een e-mailgesprek meerdere labels geven. Het gesprek verschijnt onder elk label. Als u bijvoorbeeld label A en label B aan een e-mail toewijst, verschijnt de e-mail onder zowel label A als label B.
  • In Inbox kunt u e-mails maar in één groep plaatsen. Als u bijvoorbeeld een e-mail verplaatst naar groep A, en de e-mail vervolgens verplaatst naar groep B, staat de e-mail alleen in groep B. Onthoud dit als u bewaarbeleid heeft in Vault voor label:inbox.
  • Als u een bericht langer snoozet dan het bewaarbeleid van uw bedrijf, kan dit ertoe leiden dat het bericht wordt verwijderd voordat het opnieuw wordt weergegeven in uw inbox.