Om synkroniseringskällor

Du kan synkronisera HCL Notes-kalenderresurser och Google Kalender-resurser med Google Calendar Resource Sync (GCRS).

Var femte minut söker systemet efter händelsekonflikter när varje resurs har synkroniserats. Den bearbetar aktiva resursprofiler och endast framtida händelser.

Primära kalendrar och kopior

GCRS använder en primär metod och en kopia av händelsesynkronisering. Systemet där händelsen först skapades är primär och det åsidosätter det andra systemet (replika) när synkroniseringen körs.

Om en händelse exempelvis skapas i Notes men uppdateras i Google efter synkroniseringen återställs uppdateringar som görs i Google nästa gång synkroniseringen körs.

Synkronisera och migrera händelser tillsammans

GCRS är enbart kompatibelt med Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN) R4.1 och senare. Du bör inte implementera GCRS om du har migrerat Notes-resurser till kalenderresurser med tidigare versioner av GWMHN eller något annat migreringsprogram.

GCRS och GWMHN fungerar tillsammans på följande sätt:

1. I GCRS läggs en händelse till i Google under resurssynkroniseringen. I det här läget är Notes det primära systemet.
  2. Därefter migrerar GWMHN händelseorganisatörens kalender. Händelsen visas som en kalenderresurs med två kopior av samma händelse.
  3. Under nästa synkroniseringscykel hittar GCRS händelsen som nyss migrerats. Sedan sker följande i GCRS:
    1. Händelsen som skapats i steg 1 tas bort från Google-kalendern.
    2. Den ursprungliga händelsen tas bort från Resource Reservations-databasen.
    3. Synkroniserar den migrerade kopian av händelsen från Google tillbaka till Notes.

Google Kalender är nu det primära systemet.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.