Konfliktrapporter

Google Calendar Resource Sync (GCRS) söker efter konflikter och rapporterar dem under en normal synkroniseringsprocess. Konflikter uppstår när en resurs är bokad för samma tid i båda systemen och bokningarna görs mellan två på varandra följande synkroniseringskörningar.

Du måste lösa konflikter manuellt.

Granska konfliktrapporter

En resurs som visar sig ha konflikter identifieras i vyn Resurser med den röda ikonen för inget tillträde. När konflikten är löst försvinner den röda ikonen.

Kör en konfliktrapport

Utöver GCRS-rapporteringen av konflikter under synkroniseringen kan du köra en konfliktrapport manuellt.

1. Klicka på Resurser.
  2. Klicka på Kör konfliktrapport.

Resultaten loggas i GCRS-loggen i kategorin Konfliktrapport.

Visa konfliktdetaljer

1. Klicka på Resurser.
  2. Klicka på resursen med den röda ikonen för inget tillträde.
  3. Klicka på Schemainformation.

Du kan se händelsens konfliktuppgifter.

Resursägaren löser konflikten genom att besluta vilken användares bokning som har prioritet.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.