Konfigurera resurser för synkronisering

Om du använder Google Calendar Resource Sync (GCRS) följer du dessa anvisningar för att konfigurera HCL Notes och Google-resurser för synkronisering.

Steg 1: Ladda upp resursprofiler för Notes till GCRS

1. I GCRS klickar du på Resurserföljt avLäs in resurser.
  2. Välj Anteckningar i HCL Domino-katalogen.
  3. Klicka på OK.

Steg 2: Länka Notes- och Google-resurser

Innan du synkroniserar måste Notes- och Google-kalenderresurser länkas. Länka dem genom att lägga till e-postadressen för Google-resursen i GCRS-resursprofilerna. Du kan göra det automatiskt eller manuellt. Om resursen redan finns i Google Workspace lägger du till den manuellt. Om den inte gör det kan du länka resurserna automatiskt.

Länka resurser automatiskt

1. Klicka på Resurser i GCRS.
  2. Välj de resurser du vill administrera i G Suite.
  3. Klicka på Administrera resurser.

Länka resurser manuellt

1. Logga in på domänen Google Workspace som avancerad administratör.
  2. Klicka på Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avKalenderföljt avResurser.

En lista med kalenderresurser visas.

3. Klicka på en resurs som du vill länka till GCRS.
  4. Kopiera resursens e-postadress.
  5. Leta upp och öppna motsvarande resursprofil i GCRS-databasen.
  6. Ange e-postadressen i Google Workspace-adressfältet.
  7. Spara resursprofilen.
  8. Upprepa stegen för varje resurs du vill länka.

Steg 3: Ange värden för automatiskt godkännande för Google-resurser

Viktigt! Du måste manuellt ange värdet för inbjudningar för varje Google-resurs innan du aktiverar dem.
  1. Logga in på Google Workspace som avancerad administratör.
  2. Öppna kalendern.
  3. I administrationsdatabasen öppnar du resursdokumentet.
  4. Kopiera internetadressen och ange den i Andra kalendrar i Google Kalender.
  5. Kontrollera att resursen visas i Mina kalendrar.
  6. Peka på kalenderresursens namn och välj Kalenderinställningar.
  7. Ställ in Godkänn inbjudningar automatisktGodkänn inbjudningar som inte orsakar en konflikt automatiskt.

Obs! Om du migrerar användarkalenderdata där Notes-händelser inkluderar information om resursbokning väljer du Lägg automatiskt till alla inbjudningar i denna kalender. Ändra inställningen till Godkänn inbjudningar som inte orsakar en konflikt automatiskt när migreringarna har slutförts.

8. Klicka på Spara.

Steg 4: Aktivera resurser för synkronisering

Resurser kan inte synkroniseras förrän de har aktiverats. Aktiva resurser visar  och inaktiva resurser visar .

1. Klicka på Resurser i GCRS.
  2. Välj resurser att aktivera.
  3. Klicka på Växla status.

Obs! Klicka på Växla status igen för att ändra från aktiv till inaktiv om det behövs.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.