Een Apple-pushcertificaat instellen

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als u geavanceerd beheer wilt gebruiken voor Apple iOS-apparaten, heeft u een Apple-pushcertificaat nodig. Met het certificaat wordt een betrouwbare verbinding gemaakt tussen iOS-apparaten en het domein van uw organisatie.

Het certificaat jaarlijks verlengen

U krijgt een melding in het Meldingencentrum 30 dagen, 10 dagen en 1 dag voordat het certificaat verloopt en een andere melding als het verloopt. Zie Een Apple Push Certificate verlengen voor meer informatie.

Voordat u begint

• U heeft een Apple-ID en -wachtwoord nodig om deze procedure te voltooien. Als u geen Apple-ID heeft, kunt u er een maken tijdens de procedure. Gebruik een zakelijk e-mailadres wanneer u de ID maakt, zodat een beheerder het certificaat eenvoudig kan verlengen.
  • U mag niet het browservenster opnieuw laden of de weergegeven pagina verlaten wanneer u het certificaat maakt. Zo komt het certificaatondertekeningsverzoek overeen met het ondertekende certificaat dat u ontvangt.

Een Apple-pushcertificaat maken

Stap 1: Een certificaatondertekeningsverzoek downloaden

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand theniOS.
  3. Klik op Apple-certificatenand thenNieuw certificaat instellen.
  4. Klik bij Certificaatverzoek op CSR ophalen.
  5. Sla het bestand met het certificaatbevestigingsverzoek (.csr) op een handige locatie op waar u het later kunt openen. Download dit bestand slechts één keer.

Stap 2: Een ondertekend certificaat van Apple ophalen

1. (Optioneel) Als u geen Apple-ID heeft, klikt u op Een Apple ID maken en geeft u uw gegevens op.
  2. Klik in de beheerdersconsole op Apple Push Certificates-portal en log in met uw Apple-ID en -wachtwoord.
  3. Klik op Een certificaat maken en accepteer de gebruiksvoorwaarden.
  4. Klik op Bestand kiezen en selecteer het bestand met het certificaatondertekeningsverzoek (.csr) dat u eerder heeft opgeslagen.
  5. Klik op Uploaden om het bestand te verzenden.
    Apple accepteert het verzoek en er wordt een bevestigingspagina weergegeven met het servicetype, het leveranciersdomein en de vervaldatum van dit certificaat.
  6. Klik op Downloaden en sla het bestand met het ondertekende certificaat (.pem) op. Download dit bestand slechts één keer.
  7. Ga terug naar het tabblad of venster met de beheerdersconsole.

Stap 3: Het ondertekende certificaat uploaden

1. Voer bij Uw zakelijke Apple-ID invoeren de Apple-ID in die u heeft gebruikt om het certificaat te maken. De ID wordt automatisch opgeslagen om u eraan te kunnen herinneren wanneer u het certificaat moet verlengen.
  2. Klik op Certificaat uploaden en selecteer het certificaatbestand (.pem) dat u heeft opgeslagen op de Apple-bevestigingspagina.
  3. Klik op Opslaan en doorgaan.
    Het ondertekende certificaat wordt geverifieerd en geüpload door het systeem. Als u problemen ondervindt, controleert u of het ondertekende certificaat wel het certificaat is dat u heeft opgeslagen in stap 1. Als u meerdere ondertekeningsverzoeken heeft in uw systeem, moet u ze allemaal verwijderen en de procedure opnieuw starten.

Wat is de volgende stap?

iOS-apparaten die werkgegevens al synchroniseren, ontvangen een melding om het Google-apparaatbeheerprofiel te installeren. Het profiel controleert of het apparaat voldoet aan het beleid dat u heeft ingesteld. Compatibele apparaten kunnen werkgegevens blijven synchroniseren. Gebruikers van niet-compatibele apparaten ontvangen een melding en moeten het probleem oplossen voordat ze werkgegevens kunnen synchroniseren. Op nieuwe apparaten die worden ingeschreven voor beheer, moet het apparaatbeheerprofiel worden geïnstalleerd om werkgegevens te kunnen synchroniseren.