Googles IP-adressintervall för utgående e-postservrar

När du konfigurerar e-post för domänen kan du behöva IP-adresserna till e-postservrarna för Google Workspace. Exempelvis kan SPF-autentisering för din domän kräva IP-adresser för Googles server.

Google har ett globalt nätverk med e-postservrar som växer dynamiskt i takt med behovet. Detta betyder att  Google Workspace e-postservrar har ett stort antal IP-adresser och att adresserna ändras ofta.

Du får tillgång till det aktuella intervallet av Google Workspace IP-adresser genom att kontrollera Googles SPF-post.

Obs! Google publicerar en lista över IP-adressintervall i DNS TXT-posten _spf.google.com och i posterna som den hänvisar till. Denna TXT-post är komplett för SPF, men den inkluderar inte alla IP-adressintervall som används av Googles API:er och tjänster på standarddomänerna. För alla möjliga Googles IP-adressintervall läser du Hämta Googles IP-adressintervall.

Hitta Googles IP-adressintervall

Så här hittar du IP-adresserna för Google Workspace e-postservrar:

1. Använd DNS-sökkommandon (nslookup, dig, host) för att hämta SPF-posterna för domänen _spf.google.com:

nslookup -q=TXT _spf.google.com 8.8.8.8

Detta returnerar en lista över de domäner som ingår i Googles SPF-post, till exempel:

_netblocks.google.com, _netblocks2.google.com, _netblocks3.google.com

2. Leta upp de DNS-poster som är kopplade till domänerna, en i taget:
nslookup -q=TXT _netblocks.google.com 8.8.8.8
nslookup -q=TXT _netblocks2.google.com 8.8.8.8
nslookup -q=TXT _netblocks3.google.com 8.8.8.8

Resultaten innehåller det nuvarande adressintervallet.

IP-adressintervall för overifierad vidarebefordran

Du kan använda Gmails avancerade dirigeringsregler för att vidarebefordra inkommande meddelanden till olika destinationer. När Gmail dirigerar oautentiserade SPF-meddelanden till en ny destination behåller meddelandena sin oautentiserade status. Det är så mottagande servrar gör sina egna autentiseringskontroller när de får meddelandena.

Gmail dirigerar meddelanden med overifierade konfigurationer för vidarebefordran via Googles servrar med offentliga IP-adresser. De offentliga IP-adresserna utelämnas avsiktligt från Googles SPF-post och blir lösta till Google-värdnamn som slutar på unverified-forwarding.1e100.net. Dessa servrar använder IP-adressintervall i denna artikel för att dirigera overifierade meddelanden.

Om du dirigerar Gmail baserat på IP-adress kan du behöva uppdatera inställningarna för brandväggsdirigering så att de inkluderar IP-intervallen nedan.

Obs!

• Värdnamnen och IP-adressintervallen nedan skickar overifierade och oautentiserade meddelanden. Vi rekommenderar att du strikt hanterar meddelanden som tas emot från dessa IP-intervall när de passerar brandväggar och andra säkerhetsåtgärder.
  • Meddelanden från dessa IP-adresser ska behandlas som oautentiserade av SPF.
  • Lägg inte till dessa värdnamn eller IP-adresser i SPF-posterna. Detta skyddar din domän mot identitetsförfalskning, nätfiske och andra former av identitetsstöld.
IPv4 IPv6

108.177.16.0/24

108.177.17.0/24

142.250.220.0/24

142.250.221.0/24

2600:1901:101::0/126

2600:1901:101::4/126

2600:1901:101::8/126

2600:1901:101::c/126

2600:1901:101::10/126

2600:1901:101::14/126

Intervallen uppdaterades senast: 25 januari 2021

Värdnamnsmask för overifierade vidarebefordran

Om du använder värdnamn i stället för IP-adresser i inställningarna för brandvägg ska du använda denna värdnamnsmask vid dirigering av oautentiserade meddelanden:

*.unverified-forwarding.1e100.net

Om du vill identifiera servrar för vidarebefordran som inte är betrodda använder du denna värdnamnsmask i brandväggsinställningarna. Använd jokertecknet (*) för underdomäner. Underdomäner kan inkudera flera kapslade underdomäner.

Relaterade ämnen

Hämta Googles IP-adressintervall

Kontrollera e-postleverans och förhindra identitetsförfalskning med SPF