Godkännandelistor, blockeringslistor och godkända avsändare

Google Workspace ger Gmail-administratörer flera sätt att hantera inkommande e-post som tas emot av organisationen. Du kan blockera specifika avsändare med en blockeringslista och hoppa över skräppostfilter med en godkännandelista eller en lista över godkända avsändare.

Godkännandelista för e-post – en lista över IP-adresser som du definierar som godkända för att skicka e-post till domänen. Om du märker att korrekta meddelanden från specifika kontakter felaktigt klassificeras som skräppost, kan du lägga till kontaktens IP-adress på godkännandelistan. När du lägger till en IP-adress på godkännandelistan hamnar meddelanden som kommer från denna IP-adress inte i etiketten för skräppost. Användare som får e-post från denna IP-adress kommer sannolikt fortfarande att se en varning i Gmail för dessa meddelanden (till exempel Det här e-postmeddelandet verkar misstänkt).Mer information finns i Lägga till IP-adresser på godkännandelistor i Gmail.

Blockeringslista för e-post – en lista över e-postadresser som du blockerar från att skicka e-post till din organisation eller domän. Administratörer kan blockera domäner eller specifika användare med inställningen Blockerade avsändare. Dessutom kan användarna skapa ett filter i sina postlådor för att automatiskt skicka meddelanden från specifika användare eller e-postlistor till papperskorgen. Användarna kan även anmäla oönskade meddelanden som skräppost. Detta hjälper Gmails skräppostfilter att identifiera framtida skräppostmeddelanden. Mer information finns i Hantera oönskade meddelanden i Gmail.

Lista över godkända användare – godkända användare är betrodda användare som skickar e-post till organisationen. Skapa en adresslista över godkända avsändare så att meddelanden från dessa användare hoppar över Gmails skräppostfilter och mottagarna kan välja om de är skräppost eller inte. Skapa listan med enskilda e-postadresser eller genom att lägga till en hel domän. Mer information finns i Anpassa inställningar för skräppostfilter i Google Workspace.